Sökväg

Fokus på hållbar energi - 24/06/2013

Solcellspaneler på tak © iStock

Lokala föreningar, företag, forskningscentrum, icke-statliga organisationer och lokala myndigheter visar upp sina energiprojekt under EU-veckan för hållbar energi den 24–28 juni 2013.

Runtom i Europa hålls en mängd evenemang under veckan för hållbar energi English . I nordöstra Skåne kan du besöka Hovdala slott den 26 juni och bland annat få tips på hållbar odling och höra kändiskocken Tareq Taylor berätta om god och hållbar mat i vardagen. I Jokkmokk English kan du gå på tipspromenad runt en sjö. Om du inte har möjlighet att åka dit kan du se frågorna här English (på engelska).

Om du är i Finland kan du besöka landets största sandslott i Villmanstrand English den 28 juni för att lära dig mer om hållbar energi. För barn mellan sex och tolv år hålls under veckan ett sommarläger om energi English i Vasa.

I Bryssel delas priser ut till innovativa initiativ för hållbar energi. Bland de nominerade finns projektet Hållbara Ålidhem i Umeå, som vill göra Ålidhem till en stadsdel med tryggare och trivsammare miljöer och lägre energiförbrukning, och Skånetrafiken som satsat på miljövänliga biogasbussar.

Flera olika konferenser English hålls också i Bryssel, där man bland annat tittar på lagring av energi, finansiering av hållbar energi, smarta mätare och alternativa bränslen.

EU har satt upp ambitiösa energimål för 2020 som en del av sin strategi för tillväxt och jobb. Om senast sju år ska utsläppen av växthusgaser vara minst 20 procent lägre än 1990 års nivåer, 20 procent av energin ska komma från förnybara källor, och energieffektiviteten ska öka med 20 procent.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar