Kruimelpad

Duurzame energie in het zonnetje - 24/06/2013

Zonnepanelen op het dak. © iStock/archives

Tijdens Europese Week van de duurzame energie 2013 van 24 tot 28 juni laten verenigingen, bedrijven, onderzoekscentra, ngo's en gemeenten zien wat zij doen om schone energie te promoten.

In heel Europa vinden honderden evenementen plaats ter gelegenheid van de Week van de duurzame energie English . Zo wordt in Rotterdam de eerste officiële bunkerplaats voor vloeibaar aardgas English (LNG) in gebruik genomen. Deze brandstof kan de binnenvaart veel schoner maken. In Utrecht wordt een installatie voor het testen van zonnepanelen English ingehuldigd en in Heerlen wordt een tweedaags Zero Impact Building Event English georganiseerd.

In België wordt onder andere een milieuvriendelijk wetenschapspark English geopend in Oostende en kun je in Zonhoven naar een informatieavond over muurisolatie.

In Brussel worden de prijzen uitgereikt voor de meest innovatieve initiatieven. Er staan 25 projecten op de shortlist English in categorieen zoals communicatie, verbruik en onderwijs.

Er vindt in Brussel ook een reeks conferenties English plaats over onderwerpen als energieopslag, financiering van duurzame energie, slimme meters en alternatieve brandstoffen.

De EU heeft zelf ambitieuze energiedoelstellingen voor 2020 als onderdeel van haar strategie voor meer groei en banen. Over zeven jaar moet de uitstoot van broeikasgassen met minstens 20% zijn teruggebracht ten opzichte van 1990, 20% van het energieverbruik van hernieuwbare bronnen afkomstig zijn, en de energie-efficiëntie met 20% zijn opgevoerd.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links