Διαδρομή πλοήγησης

Η βιώσιμη ενέργεια στο προσκήνιο - 24/06/2013

Ηλιακοί συλλέκτες σε στέγη © iStock

Ενώσεις, επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, μη κυβερνητικοί οργανισμοί και τοπικές αρχές παρουσιάζουν τις δραστηριότητές τους για την προώθηση της βιώσιμης ενέργειας - Ευρωπαϊκή εβδομάδα βιώσιμης ενέργειας, 24-28 Ιουνίου 2013.

Όπως σε όλη την ΕΕ, έτσι και στην Ελλάδα διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της εβδομάδας βιώσιμης ενέργειας English . Στις 30 Ιουνίου, θα διοργανωθεί στη Ρόδο ημερίδα για την εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες του νησιού, θα δοθούν στους πολίτες συμβουλές για θέματα ενέργειας, και θα πραγματοποιηθούν διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά.

Στην Αθήνα, το Ελληνικό Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων διοργανώνει στις 28 Ιουνίου συνέδριο με θέμα “Building Energy: Be green, spend less – Παραγωγή, διαχείριση, εξοικονόμηση & πολιτική ενέργειας στα κτίρια”. Το συνέδριο απευθύνεται σε όλες τις ομάδες που ενδιαφέρονται άμεσα ή έμμεσα για ενεργειακά θέματα.

Στις Βρυξέλλες, θα βραβευθούν καινοτόμες πρωτοβουλίες βιώσιμης ενέργειας. Στους τελικούς επιλεγέντες συγκαταλέγεται ο συνεταιρισμός Bristol Power Co-op English του ΗΒ, μια εταιρεία ηλεκτροπαραγωγής η οποία ανήκει στα μέλη της τα οποία και τη διαχειρίζονται. Η παραγόμενη ηλιακή ηλεκτρική ενέργεια κατανέμεται μεταξύ των μελών ενώ το πλεόνασμα πωλείται για να χρηματοδοτηθούν νέες εγκαταστάσεις.

Στην Αθήνα επίσης θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και κατασκευών με θέμα την ενέργεια και το περιβάλλον. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την σκοπιά των παιδιών και των εφήβων.

Η ΕΕ έχει θέσει φιλόδοξους ενεργειακούς στόχους για το 2020 στο πλαίσιο της στρατηγικής για ανάπτυξη και απασχόληση. Σε 7 χρόνια από σήμερα, θα πρέπει να έχουμε επιτύχει τον στόχο του 20%-20%-20%, δηλαδή, θα πρέπει οι εκπομπές ανθρακούχων αερίων να μειωθούν κατά 20% τουλάχιστον σε σχέση με το 1990, η ενέργεια που καταναλώνουμε να παράγεται κατά 20% από ανανεώσιμες πηγές και η ενεργειακή απόδοση να αυξηθεί κατά 20%.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι