Sti

Spot på bæredygtig energi - 24/06/2013

Solfangere på et tag © iStock

Lokale sammenslutninger, virksomheder, forskningscentre, ikke-statslige organisationer og lokale myndigheder viser alle, hvad de gør for at fremme bæredygtig energi, fra den 24. til den 28. juni – EU's uge for bæredygtig energi 2013.

Der afholdes 6 arrangementer i Danmark i forbindelse med ugen for bæredygtig energi English . Den 29. juni kan du på en messe i Hedehusene lære mere om, hvordan du skifter til bæredygtige løsninger og anvender vedvarende energi i hjemmet, og samme dag afholder Århus en genbrugsbasar, der skal sætte fokus på, hvordan man kan spare energi ved at genbruge i stedet for at købe nyt.

Arrangementerne omfatter også en udstilling i Ulfborg, hvor du kan se, hvordan solenergi, varmepumper og isoleringen spiller sammen i boligen, og en konkurrence med cykelruteplanlæggeren Naviki.

I Bruxelles uddeles der priser for nyskabende initiativer for bæredygtig energi. De nominerede omfatter blandt andet Skånetrafiken i Sverige – som kører med miljøvenlige gasbusser. Selskabet har et mål om, at alle busser skal køre på fossilfrie brændstoffer inden 2020.

Der vil også blive afholdt en række konferencer English i Bruxelles, der ser på emner som energilagring, finansiering af bæredygtig energi, intelligent måling og alternative brændstoffer.

EU har sat et ambitiøst energimål for 2020 som led i sin strategi for vækst og jobskabelse. Inden for 7 år fra i dag skal udslippet af drivhusgasser ligge mindst 20 % under niveauet i 1990, 20 % af energiforbruget skal komme fra vedvarende kilder, og energieffektiviteten skal være steget med 20 %.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links