Kruimelpad

Doelstellingen klimaat- en energiebeleid na 2020 - 04/04/2013

Spaarlamp © EU

Openbare raadpleging over toekomstig EU-beleid voor klimaatbescherming en energie (2020-2030).

De EU heeft al doelstellingen voor klimaatbescherming en energie voor 2020 English : energiebesparing, minder uitstoot van broeikasgassen en meer hernieuwbare energie.

Maar om na 2020 in hetzelfde tempo door te kunnen gaan, moeten we nu al gaan nadenken hoe we dat willen doen. We moeten op tijd investeren in nieuwe infrastructuur en innovaties op het gebied van koolstofarme technologie stimuleren.

De Commissie lanceert dit proces met een online-raadpleging English die loopt tot 2 juli. Wij willen graag uw mening weten over de volgende vragen:

  • Welke klimaat- en energiedoelstellingen moeten voor 2030 worden vastgesteld en hoe ver moeten zij gaan?
  • Hoe komen we tot een eerlijk plan waarbij rekening wordt gehouden met de energiebehoefte en -bronnen van elk EU-land?
  • Hoe kan het energiebeleid van de EU haar economie concurrerender maken?

Uw mening wordt verwerkt in de voorstellen voor een klimaat- en energiestrategie voor 2030 waarmee de Commissie later dit jaar komt.

De voorstellen moeten een verbetering zijn ten opzichte van de huidige strategie en moeten rekening houden met nieuwe omstandigheden, zoals een veranderde energiemix, de economische situatie en nieuwe technologieën.

De doelstellingen blijven dezelfde: minder uitstoot van broeikasgassen, energiezekerheid, economische groei, meer concurrentievermogen en meer werkgelegenheid.

Als een ander deel van de strategie om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, vraagt de Commissie ook uw mening DeutschEnglishfrançais over hoe zij de ontwikkeling van technologieën voor het afvangen en opslaan van CO2 kan stimuleren.

Bindende doelstellingen voor hernieuwbare energie leiden tot groei

Uit een verslag van de vooruitgang op het terrein van hernieuwbare energie English in de EU blijkt dat het huidige beleid met bindende doelstellingen heeft geleid tot groei in deze sector.

Meer huishoudens en bedrijven zouden overstappen op hernieuwbare energie als de administratieve rompslomp minder werd, hernieuwbare energie beter in de energiemarkt geïntegreerd werd, en als subsidiemogelijkheden duidelijker en stabieler waren.

Meer over klimaatverandering en energie-efficiëntie English

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links