Kruimelpad

Intelligente energie voor een duurzame toekomst - 11/04/2011

De Europese Week van de duurzame energie 2011 moet de bevolking, het bedrijfsleven en de overheid in Europa warm maken voor energiezuinige oplossingen.

Duurzame energie, die wordt opgewekt met zonlicht, windkracht, waterkracht of biomassa, voorziet in iets meer dan 10% van de energiebehoefte van de Europese Unie. Sinds 2005 probeert de Europese Week van de duurzame energie de ontwikkeling ervan te stimuleren en duidelijk te maken dat iederereen zijn steentje kan bijdragen om het energieverbruik te verlagen.

Tussen 11 en 15 april worden er in 43 Europese landen meer dan 600 evenementen georganiseerd met in totaal ongeveer met ongeveer 30 000 deelnemers. Dit jaar ligt het accent op energie-efficiëntie en duurzame energie.

In het Zweedse Örebro gaan bijvoorbeeld de winnaars van een quiz naar huis met energiezuinige prijzen.

In het Spaanse Albacete leert een lokaal adviesbureau je hoe je tot 15% benzine kunt besparen.

In Parijs wordt er tijdens een "groen aperitief" gediscussieerd over de rol van ondernemers in de economie en bij de bescherming van het milieu.

In Brussel vindt het grootste evenement over duurzame energie plaats. Politici en vertegenwoordigers van de wereld van de wetenschap en de industrie komen daar bijeen voor allerlei conferenties en tentoonstellingen, onder meer rond het verbeteren van de energieprestaties van gebouwen en het milieuvriendelijker maken van de Europese industrie.

De hoofdstad van Europa heeft een beloning in petto voor de meest ambitieuze en innoverende projecten: zes ervan krijgen van de Europese Commissie de Europese prijs voor duurzame energie. Een van de prijswinnaars van 2010 was een programma waarmee het energieverbruik van de scholen in Boedapest met 40% is verlaagd.

Al deze inspanningen moeten ertoe bijdragen dat de Europese Eunie haar doelstellingen voor 2020 haalt, namelijk 20% minder uitstoot van broeikasgassen, 20% van de energiebehoefte opwekken met duurzame enerige en een 20% lager energieverbruik.

Evenenementen bij u in de buurt English

De Europese Week van de duurzame energie in Brussel English

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links