Navigointipolku

Kestävää energiaa tulevaisuuteen - 11/04/2011

Kestävän energian viikko 2011 kannustaa yksityishenkilöitä, yrityksiä ja viranomaisia etsimään ratkaisuja energiankulutuksen vähentämiseksi Euroopassa.

Uusiutuvien energialähteiden - aurinko-, tuuli- ja vesivoiman sekä biomassan - osuus EU:ssa kulutetusta energiasta on hieman yli 10 prosenttia. Euroopassa on vuodesta 2005 vietetty vuotuista kestävän energian teemaviikkoa, jolla halutaan tukea uusiutuvien energianlähteiden kehittämistä ja muistuttaa, että jokainen meistä voi omalla tahollaan vähentää energiankulutusta.

11.-15.4. järjestettävän teemaviikon aikana järjestetään 43:ssa Euroopan maassa yhteensä lähes 600 tapahtumaa, joihin osallistuu arviolta 30 000 osanottajaa. Tämän vuoden erityisteemoja ovat energiatehokkuus ja uusiutuvat energialähteet.

Suomessa teemaviikon tapahtumia ovat lapsille suunnattu tuulivoimateemapäivä Vaasassa ja energiaseminaari Lappeenrannassa.

Muiden Euroopan maiden tapahtumien kirjosta poimittakoon esimerkiksi Ruotsin Örebron läänin kunnissa järjestettävät tietokilpailut, joiden palkintoina on energiatehokkaita tuotteita.

Espajan Albacetessa on tarjolla energiatehokkaan ajotavan kurssi, jonka oppien avulla ajoneuvon polttoaineenkulutus voi vähentyä jopa 15 prosenttia.

Pariisissa järjestetään yrittäjille suunnattu epämuodollinen keskustelutilaisuus, jossa käsitellään yrittäjien keinoja kehittää talouselämää ekologisempaan suuntaan.

Brysselissä järjestetään useita konferensseja ja näyttelyitä, jotka tuovat yhteen päättäjiä, teollisuuden edustajia ja tutkijoita keskustelemaan kestävästä energiasta. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. rakennusten energiatehokkuuden parantaminen ja Euroopan teollisuuden ympäristöystävällisyyden edistäminen.

Brysselissä esitellään kunnianhimoisimpia ja innovatiivisimpia hankkeita, ja komissio palkitsee kuusi parasta kestävän energian palkinnoilla. Vuonna 2010 palkittiin mm. ohjelma, jonka ansiosta Budapestin kouluissa pystyttiin vähentämään energiankäyttöä 40 prosenttia.

Nämä energiakampanjat auttavat osaltaan saavuttamaan EU:n vuodeksi 2020 asettamat tavoitteet: kasvihuonekaasupäästöjä on leikattava 20 prosenttia, uusiutuvista lähteistä peräisin olevan energian osuutta on lisättävä 20 prosenttiin ja energian käyttöä on vähennettävä 20 prosenttia.

Kestävän energian viikon tapahtumat eri maissa English

Kestävän energian viikko Brysselissä English

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä