Διαδρομή πλοήγησης

Έξυπνη ενέργεια για ένα βιώσιμο μέλλον - 11/04/2011

Η Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας 2011 καλεί τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες αρχές να εξετάσουν τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στην Ευρώπη.

Το 10 % περίπου της ενέργειας που καταναλώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές που παράγονται από τον ήλιο, τον άνεμο, το νερό ή τη βιομάζα. Κάθε χρόνο από το 2005, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας ενθαρρύνει την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και επιδιώκει να δείξει ότι όλοι μας μπορούμε να κάνουμε μια προσπάθεια για να μειώσουμε την ενέργεια που καταναλώνουμε.

Από τις 11 έως τις 15 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν γύρω στις 600 εκδηλώσεις σε 43 ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 30.000 άτομα. Φέτος, στο επίκεντρο βρίσκονται η ενεργειακή απόδοση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.

Στη σουηδική πόλη Ερεμπρού, για παράδειγμα, διοργανώνεται μεγάλο κουίζ και οι νικητές θα κερδίσουν προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας.

Στην πόλη Αλμπαθέτε της Ισπανίας, μια τοπική οργάνωση θα διδάξει τεχνικές οδήγησης που συμβάλλουν ώστε να μειωθεί έως και 15 % η κατανάλωση καυσίμων από τα αυτοκίνητα.

Ένα «πράσινο κοκτέιλ» που διοργανώνεται στο Παρίσι θα δώσει την ευκαιρία να συζητηθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος των επιχειρηματιών στην ανάπτυξη μιας πιο οικολογικής οικονομίας.

Στις Βρυξέλλες πολιτικοί ιθύνοντες, εκπρόσωποι της βιομηχανίας και επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνέδρια και εκθέσεις στο πλαίσιο του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού φόρουμ βιώσιμης ενέργειας. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων και η προώθηση μιας πράσινης ευρωπαϊκής βιομηχανίας.

Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα προβάλει τα πλέον φιλόδοξα και καινοτόμα σχέδια. Έξι από αυτά θα βραβευτούν με τα ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας που απονέμει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2010, ένα από τα βραβεία απονεμήθηκε σε πρόγραμμα μείωσης κατά 40 % της ενεργειακής κατανάλωσης σε σχολικά ιδρύματα της Βουδαπέστης.

Όλες αυτές οι προσπάθειες θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2020: μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 20 %, κάλυψη των ενεργειακών αναγκών από ανανεώσιμες πηγές κατά 20% και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20 %.

Βρείτε μια εκδήλωση στην περιοχή σας English

Εβδομάδα Βιώσιμης Ενέργειας στις Βρυξέλλες English

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι