Sti

Et energioptimeret Europa i sigte - 09/03/2011

Tændt el-sparepære © EU

Nye forslag fra EU skal sættes skub i Europa 2020-strategiens tiltag for energibesparelser og skabe en rigtig lavemissionsøkonomi inden 2050 - og potentielt spare hver husstand 1 000 euro samt skabe 2 millioner job.

EU's bestræbelser på at bekæmpe klimaændringerne - og på samme tid opfylde Europas energibehov - er en del af vækststrategien Europa 2020 English .

Strategien er baseret på tre overordnede mål for 2020: at nedbringe drivhusgasemissionerne med 20 %, at skaffe 20 % af vores energiforbrug fra vedvarende kilder og at mindske vores energiforbrug med 20 %.

EU er på rette vej med hensyn til målene for emissioner og vedvarende energi, men vi halter bagud med hensyn til energibesparelser. Derfor vil Kommissionen fordoble sine bestræbelser og på samme tid fastholde sin langsigtede vision om at gøre EU til en konkurrencedygtig lavemissionsøkonomi.

Energieffektivitet

Den nye plan for energieffektivitet English - der kan hjælpe husstande med at spare op til 1000 euro om året og skabe op til 2 millioner job - kræver blandt andet:

  • energibeparelser i mindst 3 % af alle offentlige bygninger i medlemslandene hvert år og krav om energieffektivitet ved indkøb af varer og tjenesteydelser
  • energibesparelser i virksomheders erhvervsejendomme
  • mere energibesparende husholdningsapparater
  • mere effektiv el- og varmeproduktion
  • krav om energieffektivitet for industrielt udstyr
  • energisyn og energistyring i store virksomheder
  • indførelse af intelligente net og målersystemer, der gør det lettere for forbrugerne at mindske deres energiforbrug og udregne besparelserne

Kommissionen vil komme med lovforslag til disse tiltag i de kommende måneder.

Lavemissionsøkonomi

Køreplanen for en lavemissionsøkonomi English indeholder omkostningseffektive metoder til, hvordan EU kan nedbringe drivhusgasemissionerne - til bare 5-20 % af niveauet i 1990 inden 2050 - og stadig blive mere konkurrencedygtigt.

Planen kræver investeringer på yderligere 270 milliarder euro om året i miljøvenlig teknologi og transport, infrastruktur såsom intelligente net og miljøbeskyttelse. Det kommer oven i de nuværende samlede investeringer på 19 % af EU's bruttonationalprodukt.

Pengene vil kunne findes gennem besparelser på 175-320 milliarder euro om året fra reduceret olie- og gasimport.

Mere om klimaforandringer og energieffektivitet English

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links