Sökväg

Hållbar energi i Europa - 22/03/2010

I samband med den europeiska veckan för hållbar energi 2010 presenterar EU:s nya energikommissionär en strategi som ska minska EU:s beroende av fossila bränslen.

Energieffektivitet och förnybar energi är två viktiga frågor för EU:s energikommissionär Günther Oettinger. Vid sitt öppningsanförande för den europeiska energiveckan lägger han fram en ny strategi.

Energiveckan är den årliga höjdpunkten på kampanjen ”Hållbar energi i Europa”, som ska få oss alla – allmänhet, företag och beslutsfattare – att i större utsträckning satsa på och använda energi från förnybara källor.

Veckan är det största evenemanget i Europa om hållbar energi för framtiden. Det är ett tillfälle för marknadsaktörer att träffas och visa upp nya initiativ. Evenemanget stimulerar också till investeringar i ren teknik.

Kommissionens strategi kan säkert ge bränsle år de debatter och konferenser som hålls i Bryssel den 22–26 mars. Runtom i Europa anordnas också 267 särskilda energidagar med en mängd aktiviteter. I Nicosia på Cypern kan ungdomar delta i en teckningstävling, och i Barcelona spelas en teaterföreställning för barn om hur viktigt det är att spara energi.

Årets tema är kollektivtrafik och smarta elnät, som med den senaste tekniken ska minska miljöpåverkan.

Under veckan delas det också ut priser för hållbar energi English till de mest långtgående och innovativa projekten.

Hållbar energi är ett centralt inslag i EU:s långsiktiga ekonomiska strategi och klimatarbete. EU:s klimatmål för 2020 är 20 % mindre utsläpp av växthusgaser, 20 % bättre energieffektivitet och 20 % andel förnybar energi.

Europeiska veckan för hållbar energi English

Kampanjen Hållbar energi i Europa

EU:s klimatarbete

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar