Navigációs útvonal

Európai kampány a fenntartható energiáért - 22/03/2010

A fenntartható energia 2010-ben megrendezett európai hete alkalmából az új európai energiaügyi biztos bemutatja a bizottsági stratégiát, amelynek célja, hogy csökkenjen Európa fosszilis energiaforrásoktól való függése.

Günther Oettinger az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások népszerűsítését nevezte mandátuma legfontosabb célkitűzéseinek. Stratégiáját a politikus a fenntartható energia európai hetét megnyitó beszédében fejti majd ki.

A fenntartható energia európai hete a csúcspontja az évente megrendezett „Európai fenntartható energia” kampánynak, mely arra hivatott, hogy a fenntartható energia előállítását és hasznosítását népszerűsítse a polgárok, vállalatok és az államigazgatási szervek körében.

A fenntartható energia európai hete a megújuló energiaforrásokról szóló legnagyobb európai fórum, amely alkalmat kínál arra, hogy a piaci szereplők találkozhassanak egymással, bemutatja az új kezdeményezéseket, és ösztönzi a tiszta energiával kapcsolatos beruházások létrejöttét.

A Bizottság javaslatai serkentőleg hatnak majd azokra a vitákra és előadásokra, amelyeknek március 22. ás 26. között Brüsszel ad otthont. Európa-szerte 267 Energia Napot rendeznek meg a szervezők, amelyek számos eseménnyel várják az érdeklődőket. Nicosiában a fiatalok a témában meghirdetett plakátkészítő- és rajzversenyre nevezhetnek be. Barcelonában színházi előadás hívja majd fel a gyermekek figyelmét arra, mennyire fontos csökkentenünk energiafogyasztásunkat.

Az idén a hét fő témái között szerepel a városi közlekedés kérdése, valamint az ún. „smart grids”, azaz az ún. intelligens energiaelosztó hálózatok kifejlesztése, amelyek új technológiákat hívnak segítségül annak érdekében, hogy csökkenjék a környezet megterhelése.

A hét kiemelkedő eseményeinek egyike az Európai Megújuló Energia Díj English átadása, amely azokat a kezdeményezéseket tünteti ki, amelyek a leginkább nagyratörőeknek és újító szelleműeknek bizonyulnak a területen.

A fenntartható energiaforrások központi helyet kapnak az Unió hosszú távú gazdasági stratégiájában és éghajlatváltozás ellen hozott intézkedéseiben. Az EU 2020-ra a következő hármas cél elérését tűzte ki a maga számára: kötelezettséget vállalt arra, hogy 20%-kal csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, 20%-kal javítja energiahatékonyságát, és energiaszükséglete 20%-át fosszilis energiaforrások helyett megújuló energiaforrásból fedezi.

A fenntartható energia európai hete English

Európai kampány a fenntartható energiáért

Tettekkel az éghajlatváltozás ellen

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek