Navigointipolku

Tavoitteena kestävän energian Eurooppa - 22/03/2010

Kestävän energian teemaviikon käynnistyessä EU:n energiakomissaari Günther Oettinger esitteli strategian, jolla pyritään vähentämään EU:n riippuvuutta fossiilisista energialähteistä.

Energiatehokkuus ja uusiutuvat energialähteet ovat uuden energiakomissaarin Günther Oettingerin toimikauden tärkeimpiä painopisteitä. Strategiaa esitellään kestävän energian viikon yhteydessä.

Teemaviikko järjestetään vuosittain osana EU:n "Kestävän energian Eurooppa" -kampanjaa. Sen tavoitteena on edistää kestävän energian tuotantoa ja käyttöä kansalaisten, yritysten ja viranomaisten keskuudessa.

Kestävän energian viikko on alansa merkittävimpiä yhteistyöfoorumeita Euroopassa. Siihen osallistuu runsaasti energiamarkkinoiden toimijoita, ja sen aikana esitellään uusia toimia ja pyritään lisäämään investointeja puhtaaseen teknologiaan.

Komission ehdotuksia käsitellään keskustelutilaisuuksissa ja kokouksissa, joita järjestetään Brysselissä teemaviikon kuluessa 22.–26.3. Eri puolilla Eurooppaa järjestetään yhteensä peräti 267 energiapäivää, joiden aikana tarjolla on erilaisia energia-aiheisia tapahtumia. Suomessa teemaviikolla on ohjelmassa seminaareja, joiden aiheena Kouvolassa (24.3.) ja Kuopiossa (25.3.) on energiatehokkuus ja Vaasassa (26.3.) uusiutuvat energialähteet.

Tänä vuonna keskeisiä teemoja ovat kaupunkiliikenne ja sähkönjakelussa käytettävät ns. älyverkot, joissa uutta teknologiaa hyödyntämällä voidaan vähentää haitallisia ympäristövaikutuksia.

Viikon aikana jaetaan myös kestävän energian palkinnot English innovatiivisille ja kunnianhimoisille hankkeille.

Kestävä energiantuotanto on EU:n pitkän aikavälin talousstrategian ja ilmastonmuutoksen vastaisten toimien keskeisiä tekijöitä. EU on sitoutunut saavuttamaan seuraavat kolme tavoitetta vuoteen 2020 mennessä: vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 20 prosenttia, parantamaan energiatehokkuutta 20 prosenttia ja lisäämään uusiutuvien energialähteiden osuutta niin, että niistä saadaan 20 prosenttia tarvittavasta energiasta.

Kestävän energian viikko English

Kestävän energian Eurooppa -kampanja

EU:n ilmastotoimet

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä