Navigointipolku

EU:n energiapolitiikka saa kiitosta - 04/09/2008

Yöllinen kaupunki

Kansainvälinen energiajärjestö on ensimmäistä kertaa julkaissut raportin EU:n energiapolitiikasta. Raportissa annetaan tunnustusta EU:n toimille ilmastonmuutoksen torjunnassa ja energiamarkkinoiden vapauttamisessa.

Kansainvälinen energiajärjestö English (IEA) on ilmaissut tukensa kattavalle energiapaketille, jolla pyritään saavuttamaan EU:n kunnianhimoiset tavoitteet ilmastonmuutoksen torjunnassa. Energiajärjestö tarkasteli EU:n energiapolitiikkaa nyt ensimmäistä kertaa ja antoi tunnustusta sen johdonmukaisille toimille uusiutuvan energian lisäämisessä ja ilmastonmuutoksen torjunnassa DeutschEnglishfrançaisportuguês .

EU:n energiapolitiikan tavoitteena on myös vähentää riippuvuutta kaasun ja öljyn tuonnista ja suojata taloutta energian hinnannousun ja energiavarantojen epävarmuuden vaikutuksilta.

Energiajärjestö kehottaa raportissaan EU:ta jatkamaan toimia sähkön ja kaasun jakelun ja niiden tuotannon erottamiseksi toisistaan. Kun samat yritykset valvovat energian jakelua ja tuotantoa, on kilpailu markkinoilla vaikeampaa. Jos jakelu ja tuotanto eivät ole kytkettyjä toisiinsa,

  • pienten yhtiöiden on helpompi päästä markkinoille,
  • kuluttajat saavat enemmän valinnanvaraa ja
  • uusiutuvien energialähteiden kuten tuuli- ja aurinkovoiman käyttö voi kasvaa.

 

IEA suosittelee myös, että energia-alan tutkimuksen rahoitusta lisättäisiin ja EU:n toimielimet olisivat keskeisemmässä roolissa koordinoimassa energia-alan suhteita muihin maihin. EU:n 27 jäsenvaltion epäyhtenäiset toimintatavat ovat hankaloittaneet energia-alan suhteita Venäjään, joka on EU:n suurin kaasun ja öljyn toimittaja.

Energia-alasta vastaava komissaari Andris Piebalgs ilmaisi ilonsa IEA:n myönteisestä palautteesta. Aikaisemmin koko EU:n toimia ei ole tarkasteltu yhtenä kokonaisuutena. Nyt ilmestynyt raportti osoittaa, että yhteinen toiminta energia-asioissa kannattaa, kuten Andris Piebalgs totesi IEA:n johtajalle Nobuo Tanakalle.

IEA on riippumaton kansainvälinen järjestö, joka neuvoo hallituksia energiapolitiikkaan liittyvissä asioissa, ja sen päätoimipaikka on Pariisssa.

Osallistu energiakeskusteluun!

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä