Sökväg

Hållbar energi 2008 - 28/01/2008

Solpaneler

EU:s framtid på energiområdet står på dagordningen under den andra  Europeiska veckan för hållbar energi.

Framtidens energi och klimatförändringen har blivit så viktiga frågor att EU har beslutat att ägna en vecka varje år åt hållbar energi.

Den första energiveckan var framgångsrik, och vid den andra Europeiska veckan för hållbar energi, 28 januari – 1 mars, samlas företrädare för EU-institutionerna, det civila samhället och marknadens aktörer. Deltagarna får också tillfälle att dagen efter Balikonferensen göra ett bokslut över de senaste tolv månaderna och diskutera den senaste politiska utvecklingen, i synnerhet i samband med antagandet av det nya energi- och klimatpaketet DeutschEnglishfrançaisportuguês .

Men veckan för hållbar energi innebär också att det organiseras nästan 80 olika evenemang i åtta olika länder. Det skapar ett unikt utrymme för de viktigaste aktörerna på energiområdet att ägna sig åt åsiktsutbyte och eftertanke.

Andra viktiga händelser under veckan är den officiella lanseringen av borgmästarpakten, som innebär att ett hundratal EU-städer (varav 15 huvudstäder) förbinder sig att slå EU:s mål att minska utsläppen av växthusgaser med 20 %, och överlämnandet av priset för hållbar energi English . Priset är avsett att informera allmänheten om program, åtgärder och projekt för hållbar energi.  

Europeiska veckan för hållbar energi är en del av EU:s kampanj för hållbar energi 2005–2008.

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar