Navigacijska pot

Evropski teden trajnostne energije 2008 - 28/01/2008

Vrste sončnih celic

Energetska prihodnost Evropske unije na dnevnem redu Evropskega tedna trajnostne energije.

Energetska prihodnost in podnebne spremembe so tako pomembne za Evropsko unijo, da se je odločila vsako leto posvetiti poseben teden vprašanju trajnostne energije.

Po uspehu prvega tedna trajnostne energije se bodo na drugem tednu  ponovno zbrali predstavniki institucij Evropske unije, civilne družbe in udeleženci na trgu. Udeleženci tedna bodo tako po zaključku konference na Baliju pregledali dosežke zadnjih dvanajst mesecev in nedavne politične usmeritve, zlasti sprejetje novega zakonodajnega svežnja DeutschEnglishfrançaisportuguês na področju energetike in podnebnih sprememb.

Na tednu se bo zvrstilo približno 80 dogodkov v osmih državah. To bo enkratna priložnost za izmenjavo mnenj glavnih sogovornikov na tem področju.  

Med ključnimi dogodki tedna bosta tudi uradni začetek dogovora županov (po katerem se je približno sto evropskih mest, od tega 15 prestolnic, zavezalo, da bo preseglo evropski cilj 20-odstotnega znižanja toplogrednih plinov) in podelitev nagrade za trajnostno energijo English. Ta nagrada se podeljuje za seznanjanje javnosti s pomembnimi programi, akcijami in načrti na področju trajnostne energije.

Evropski teden trajnostne energije je del kampanje za Evropo trajnostne energije 2005–2008.

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave