Cale de navigare

Săptămâna europeană a energiei durabile 2008 - 28/01/2008

Şiruri de panouri solare

Viitorul energetic al Uniunii, pe ordinea de zi a celei de-a doua ediţii a Săptămânii europene a energiei durabile

Viitorul energetic şi schimbarea climatică au devenit subiecte care suscită un asemenea interes încât Uniunea Europeană (UE) a decis să consacre energiei durabile o săptămână întreagă în fiecare an.

După o primă ediţie care s-a bucurat de un succes considerabil, Săptămâna energiei durabile din acest an (28 ianuarie-1 februarie) va reuni din nou reprezentanţi ai instituţiilor europene, ai societăţii civile şi actori ai pieţei.  Astfel, la scurt timp după conferinţa din Bali, participanţii vor avea ocazia să facă un bilanţ al ultimelor douăsprezece luni şi să revină asupra recentelor evoluţii politice, mai ales în contextul adoptării noului pachet legislativ DeutschEnglishfrançaisportuguês referitor la energie şi schimbările climatice.

Săptămâna energiei durabile mai înseamnă, însă, şi aproape 80 de evenimente organizate în opt ţări diferite, un spaţiu pentru schimburi de opinii şi de reflecţie unic în lume, oferit principalilor actori din domeniu.

Această săptămână va fi marcată de o serie de momente importante, printre care lansarea oficială a pactului primarilor, prin care aproximativ o sută de oraşe europene, din care 15 capitale, s-au angajat să depăşească obiectivul european vizând reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, vor fi înmânate trofeele „Energie durabilă” English . Acest premiu are drept scop să facă cunoscute marelui public cele mai noi programe, acţiuni şi proiecte în domeniul energiei durabile.

Săptămâna europeană a energiei durabile se înscrie în campania europeană pentru energie durabilă 2005-2008.

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile