Kruimelpad

Europese Week van de duurzame energie 2008 - 28/01/2008

Rijen zonnepanelen

De energievoorziening van de EU in de toekomst is ook dit jaar het thema van de Europese Week van de duurzame energie.

De Europese Unie (EU) is dermate bezorgd over de energievoorziening in de toekomst en de klimaatverandering dat zij besloten heeft elk jaar een "Week van de duurzame energie" te houden.

Gesterkt door het succes van de eerste editie gaan de Europese instellingen, het maatschappelijk middenveld en de marktspelers van 28 januari tot 1 februari weer met elkaar rond de tafel zitten voor de Week van de duurzame energie. De deelnemers krijgen, zo kort na de conferentie van Bali, de gelegenheid om de balans op te maken van het voorbije jaar en om nog eens terug te blikken op recente politieke ontwikkelingen, vooral de goedkeuring van het nieuwe wetgevingspakket DeutschEnglishfrançaisportuguês over energie en klimaatverandering.

Maar de Week van de duurzame energie is meer dan dat: er worden ook bijna 80 evenementen in acht verschillende landen georganiseerd, een unieke gelegenheid voor de belangrijkste stakeholders om van gedachten te wisselen en zich op de toekomst te bezinnen.

Er zijn een aantal hoogtepunten, zoals de officiële start van het "Convenant van burgemeesters", waarmee een honderdtal Europese steden, waaronder 15 hoofdsteden, beloofd hebben de uitstoot van broeikasgassen met méér dan 20%, de Europese doelstelling, te verlagen. Een ander hoogtepunt is de uitreiking van de Sustainable Energy Europe Award English. Deze prijs moet de aandacht van het brede publiek op geavanceerde activiteiten en projecten voor duurzame energie vestigen.

De Europese Week voor duurzame energie is een initiatief in het kader van de Duurzame Energie Europa Campagne 2005-2008.

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links