Navigációs útvonal

Európai hét a fenntartható energiáért - 28/01/2008

Napelemek végtelen sora

Az EU január 28-a és február 1-je között második alkalommal rendezi meg a fenntartható energia európai hetét. Az eseménysorozat napirendjén az Unió előtt álló energetikai kihívások szerepelnek.

Az EU – felismerve a jövőbeli energiaellátással kapcsolatos problémák és az éghajlatváltozás kérdéskörének megnövekedett jelentőségét – úgy határozott, hogy évente egy hetet kifejezetten a fenntartható energia ügyének szentel.

A tavaly első ízben megrendezett eseménysorozat meggyőző sikerét követően a fenntartható energia európai hete újból eszmecserére invitálja az európai intézményeket, a civil társadalom képviselőit és a piaci szereplőket. Röviddel a Bali szigetén megrendezett konferencia után a résztvevőknek lehetőségük nyílik mérleget készíteni az elmúlt 12 hónap eredményeiről, valamint áttekinteni a jelenlegi szakpolitikai fejleményeket, főként az energiaügyről és az éghajlatváltozásról szóló új jogszabálycsomag DeutschEnglishfrançaisportuguês elfogadását illetően.

A fenntartható energia hete során 8 országban megrendezett közel 80 esemény egyedülálló alkalmat biztosít arra, hogy eszmecsere bontakozhasson ki a terület legfontosabb szereplői között, akik egyúttal tapasztalataikat is megoszthatják egymással.

A hét legfontosabb eseményei között szerepel azon kezdeményezés elindítása, amelyhez Európa mintegy száz városa (köztük 15 főváros) csatlakozik. A megállapodás – amelyet a részt vevő települések polgármesterei írnak majd alá – arra irányul,  hogy a városok az üvegházhatású gázok kibocsátása terén igyekeznek nem csupán elérni, hanem túl is szárnyalni a 20%-os csökkentésre irányuló európai célkitűzést. Az európai hét másik kiemelkedő eseménye az Európai Fenntartható Energia díj English átadása A kitüntetés célja, hogy a nagyközönség megismerkedjen azokkal a programokkal, kezdeményezésekkel és projektekkel, amelyek fejlődést értek el a fenntartható energia területén.

Az eseménysorozat a fenntartható energiával kapcsolatos európai kampány (2005–2008) részét képezi.

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek