Navigointipolku

Kestävän energian viikko 2008 - 28/01/2008

Aurinkokennoja rivissä

Toisella kestävän energian viikolla 28.1.–1.2. keskitytään EU:n energiahuollon tulevaisuuteen.

Tulevaisuuden energiahuolto ja ilmastonmuutos ovat niin suuria huolenaiheita, että EU:ssa on päätetty tehdä kestävän energian viikosta jokavuotinen tapahtuma.

EU:n toimielinten ja kansalaisyhteiskunnan edustajat sekä energiamarkkinoiden toimijat kokoontuvat teemaviikolla viimevuotiseen tapaan käsittelemään näitä aiheita. Viikon aikana on mahdollisuus keskustella hiljattain pidetyn Balin ilmastokokouksen saavutuksesta, viimeisten 12 kuukauden kehityksestä sekä harjoitetusta politiikasta erityisesti EU:n uuden energia- ja ilmastopaketin DeutschEnglishfrançaisportuguês pohjalta.

Kestävän energian viikolla järjestetään lähes 80 tapahtumaa kahdeksassa eri maassa. Niissä alan keskeiset toimijat pääsevät vaihtamaan kokemuksia ja parhaita käytäntöjä.

Tapahtumiin sisältyy mm. uuden kaupunginjohtajien sopimuksen virallinen julkistaminen. Sopimuksen puitteissa noin sata eurooppalaista kaupunkia, joista 15 on pääkaupunkeja, sitoutuvat ylittämään 20 prosentin tavoitteen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä. Tilaisuudesssa jaetaan lisäksi palkinnot English parhaille kestävän energian ohjelmille, toimille ja hankkeille.

Kestävän energian viikko on osa EU:n Kestävän energian Eurooppa -kampanjaa (2005-2008).

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä