Διαδρομή πλοήγησης

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την αειφόρο ενέργεια 2008 - 28/01/2008

Ηλιακοί συλλέκτες

Το ενεργειακό μέλλον της Ένωσης κατέχει την πρώτη θέση στην ατζέντα της φετινής ευρωπαϊκής εβδομάδας για την αειφόρο ενέργεια

Η ΕΕ, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ανησυχία που προκαλούν ζητήματα όπως το ενεργειακό μέλλον και η αλλαγή του κλίματος, αποφάσισε να αφιερώνει κάθε χρόνο μια εβδομάδα στην αειφόρο ενέργεια.

Μετά την επιτυχία της πρώτης εβδομάδα, η δεύτερη εβδομάδα για την αειφόρο ενέργεια, θα φέρει και πάλι σε επαφή, από τις 28 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου, τα ευρωπαϊκά όργανα, τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και τους φορείς της αγοράς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν έτσι την ευκαιρία, την επομένη της διάσκεψης του Μπαλί, να κάνουν έναν απολογισμό των τελευταίων δώδεκα μηνών και να εξετάσουν τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, ιδίως μετά την έγκριση της νέας δέσμης νομοθετικών μέτρωνγια DeutschEnglishfrançaisportuguês την ενέργεια και την αλλαγή του κλίματος.

Η Εβδομάδα για την Αειφόρο Ενέργεια θα φιλοξενήσει επίσης 80 περίπου εκδηλώσεις σε οκτώ διαφορετικές χώρες οι οποίες θα αποτελέσουν ένα μοναδικό φόρουμ παγκοσμίως για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Σημαντικά γεγονότα της εβδομάδας θα είναι η επίσημη έναρξη εφαρμογής του Συμφώνου των Δημάρχων, βάσει του οποίου εκατό περίπου ευρωπαϊκές πόλεις, εκ των οποίων δεκαπέντε πρωτεύουσες, δεσμεύονται να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε ποσοστό μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό στόχο του 20% και η απονομή των βραβείων «Αειφόρος Ενέργεια» English . Τα βραβεία αυτά στοχεύουν να κάνουν γνωστά στο ευρύ κοινό πρωτοπόρα προγράμματα και έργα στον τομέα της αειφόρου ενέργειας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Αειφόρο Ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας για την αειφόρο ενέργεια 2005-2008.

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι