Sti

Den europæiske uge for vedvarende energi 2008 - 28/01/2008

Rækker af solpaneler

EU's energifremtid er på dagsordenen i dette års udgave af temaugen.

Fremtidens energi og klimaændringerne er emner, der i den grad optager befolkningen. EU har derfor besluttet at sætte fokus på vedvarende energi i en uge hvert år.

Med forrige års succes i bagagen tager EU-institutionerne, civilsamfundet og de relevante markedsaktører hul på dette års uge for vedvarende energi, der løber fra den 28. januar til den 1. februar. I kølvandet på Balikonferencen får deltagerne mulighed for at gøre status over det forgangne år og drøfte de seneste politiske tiltag, især vedtagelsen af den nye energi- og klimapakke DeutschEnglishfrançaisportuguês.

Temaugen byder på næsten 80 arrangementer i otte forskellige lande – et enestående forum, hvor de vigtigste aktører på energiområdet kan udveksle erfaringer og bedste praksis.

Et af ugens højdepunkter bliver den officielle indgåelse af "borgmesteraftalen", som forpligter omkring 100 europæiske byer (herunder 15 hovedstæder) til at gå endnu videre end EU-målet om at mindske udslippet af drivhusgasser med 20 %. Der vil også blive uddelt priser for vedvarende energi English, som skal gøre den brede befolkning opmærksom på de bedste programmer, tiltag og projekter på dette område.

Den europæiske uge for vedvarende energi indgår i EU-kampagnen for vedvarende energi 2005-2008.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links