Навигационна пътека

Европейска седмица на устойчивата енергия 2008 г. - 28/01/2008

Редици от слънчеви панели

Енергийното бъдеще на Съюза е на дневен ред по време на втората Европейска седмица на устойчивата енергия

Енергийното бъдеще и изменението на климата будят толкова опасения, че Европейският съюз (ЕС) реши всяка година да посвещава по една седмица на устойчивата енергия.

След успеха на първото издание, седмицата на устойчивата енергия събира отново от 28 януари до 1 февруари европейските институции, гражданското общество и пазарните участници. Те ще имат повод след неотдавнашната конференция в Бали да направят равносметка на изтеклите 12 месеца и да разгледат още веднъж последните политически промени, по-специално в контекста на приемането на новия законодателен пакет DeutschEnglishfrançaisportuguês за енергията и изменението на климата.

Седмицата на устойчивата енергия включва освен това близо 80 прояви в осем различни страни – уникална възможност за размисъл и обмен на мнения, предоставена на основните действащи лица в тази област.

През тази седмица ще има няколко акцента, сред които са официалният старт на пакта на кметовете, в рамките на който стотина европейски града, 15 от които столици, поеха ангажимент да надминат европейската цел за намаляване на емисиите на парникови газове с 20 %, и връчването на наградите „Устойчива енергия“ English Целта на тези награди е обществеността да се запознае със свързаните с устойчивата енергия програми, действия и проекти.

Европейската седмица на устойчивата енергия е част от европейската кампания за устойчива енергия 2005-2008 г.

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки