Navigációs útvonal

„Fájdalomcsökkentő” intézkedések a szerkezetátalakításon áteső cégek számára - 13/12/2013

Mappát tartó nő és aktacsomagokat cipelő férfi © EU

Az Európai Unió iránymutatások formájában ismerteti azokat a bevált módszereket, melyek révén enyhíteni lehet a szerkezetátalakítás és az ezzel járó elbocsátások munkavállalókra és a társadalom egészére gyakorolt hatásait.

A vállalati szerkezetátalakítás a recesszió által sújtott európai kontinens egyik országában sem ismeretlen jelenség. Hatásainak kezelése komoly kihívást jelent mindegyik tagállam számára. 2002 óta több mint 16 000 alkalommal hajtottak végre szerkezetátalakítást Európában, aminek következtében összesen több mint 2 millió dolgozó vesztette el az állását.

Az Európai Unió arra törekszik, hogy feltartóztassa ezt a kedvezőtlen tendenciát. Ennek érdekében összegyűjtötte és összegezte a bevált módszereket a vállalatok, a munkavállalók, a szakszervezetek, a munkáltatói szervezetek és a közigazgatási szervek számára.

A bevált módszerek felmérését nyilvános konzultáció szolgálta, melynek során az EU betekintést nyert a szerkezetátalakításon átesett vállalatok tényleges tapasztalataiba. Az Unió a konzultáció eredményére építve dolgozta ki most közreadott iránymutatásait pdf - 164 KB [164 KB] Deutsch (de) English (en) français (fr) . Az iránymutatások testreszabott javaslatokat fogalmaznak meg az érintett csoportok mindegyike számára, ismertetve, hogyan lehet a szerkezetátalakításra felkészülni, illetve a konkrét folyamatot kezelni, annak következményeivel megbirkózni.

Remények szerint a bevált módszerek segítségével tervezhetőbbé válik majd a cégek számára, hogy a jövőben milyen szükségletekkel kell számolniuk a munkaerő és a készségek tekintetében, a munkavállalók pedig könnyebben fognak tudni elhelyezkedni, ha elbocsátják őket. A konkrét intézkedési javaslatok között említhetők a következők:

  • a piaci fejlemények hosszú távú stratégiai nyomon követése,
  • a foglalkoztatási helyzet és a munkavállalói készségekkel kapcsolatos igények folyamatos feltérképezése,
  • képzéssel és elhelyezkedéssel kapcsolatos segítségnyújtás és karrier-tanácsadás a munkavállalók részére,
  • külső szervek – hatóságok, egyetemek, képzési központok – részvételének biztosítása a folyamat korai szakaszától kezdve,
  • a rendelkezésre álló uniós források legteljesebb körű kiaknázása a munkahelyteremtés előmozdítása érdekében.

A bevált módszereket ismertető uniós iránymutatások abban is hivatottak segíteni, hogy a vállalatok hosszú távon versenyképesek tudjanak maradni. A dokumentum számításba veszi továbbá azt is, hogy a szerkezetváltozás milyen hatást gyakorol szélesebb körben az érintett városok és régiók iparára és társadalmára.

Az EU azt szorgalmazza, hogy a tagállamok kormányai támogassák a most közzétett iránymutatások végrehajtását, és vegyék fontolóra alkalmazásukat az állami szektorban dolgozó alkalmazottak esetében. 2016-ban az Unió jelentést ad majd ki arról, szükség van-e további intézkedésekre, köztük új uniós szabályok elfogadására.

A Bizottság a bevált módszerek alkalmazását szorgalmazza a szerkezetátalakítás hatásainak enyhítése céljából DeutschEnglishfrançais

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek