Sti

Logo med EU's cirkel af stjerner og ordet "Eures" @ EU

EU's online jobportal udvides til at omfatte endnu flere ledige stillinger og nå ud til endnu flere arbejdsløse.

25 millioner europæere mangler i øjeblikket arbejde, og jobskabelse er derfor en prioritet for EU. For mange kan løsningen være at finde job i et andet EU-land, hvor der findes ledige stillinger for folk med netop deres særlige kvalifikationer.

Der findes job over alt i Europa – antallet af ubesatte stillinger er steget siden midten af 2009, særlig inden for områder i stor vækst såsom it, telekommunikation og grøn økonomi.

Derfor tilpasser Kommissionen sin europæiske arbejdsformidlingstjeneste – EURES – så den kan leve op til de jobsøgendes og arbejdsgivernes behov. Dette netværk af offentlige arbejdsformidlinger dækker i øjeblikket op til 40 % af de ledige stillinger i 31 europæiske lande, og det har en onlinedatabase med 750 000 cv'er.

Med en ny strategi English kommer EURES nu til at omfatte endnu flere job ved at inkludere private arbejdsformidlinger i netværket. De vil blive godkendt og kontrolleret af nationale kontorer, der oprettes i hvert deltagerland.

Med strategien vil EURES også blive mere fokuseret på at hjælpe unge arbejdsløse med at finde job, praktikplads eller efteruddannelse.

Det er gratis at bruge jobsitet, og du kan desuden finde oplysninger om leve- og arbejdsvilkår i alle de deltagende lande – på 25 sprog.

Alle de 27 EU-lande deltager i EURES sammen med Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.

Websitet har 4 millioner besøgende om måneden, og det resulterer i omkring 50 000 besatte stillinger hvert år.

Du kan lære mere om EURES ved at deltage i en informationsdag i nærheden af dig.

Jobplan

En reform af EURES er i tråd med EU's dagsorden for nye kvalifikationer og job, som skal gøre arbejdsmarkederne mere fleksible, forsyne arbejdstagerne med de kvalifikationer, de har behov for, forbedre arbejdsvilkårene og skabe job.

Det vigtigste mål – inden 2020 – er at nå en beskæftigelsesfrekvens på 75 % for alle mellem 20 og 64 år. Det er ét af de fem nøgleelementer i EU's strategi for vækst og beskæftigelse, Europa 2020.

Reformen af EURES vil blive gennemført inden udgangen af 2013.

Mere om EU's beskæftigelsespolitik

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links