Sökväg

Kvinna med penna i handen läser platsannonser i en tidning © EU

På EU:s jobbdag i Bryssel den 6 oktober kan du träffa arbetsgivare och ta reda på hur det fungerar att arbeta i ett annat EU-land. Delta på plats eller via nätet!

Under året anordnas hundratals jobbmässor i EU. De är ett bra tillfälle för både nyutexaminerade och yrkeserfarna att få reda på vilka lediga jobb som finns i andra EU-länder.

Huvudevenemanget är EU:s jobbdag i Bryssel, som i år hålls lördagen den 6 oktober mellan kl. 10.00 och 17.00 i kommissionens huvudbyggnad Berlaymont.

Där kan arbetssökande träffa arbetsgivare från hela EU och få göra en intervju på plats. Du kan också få information och tips om hur man söker jobb i utlandet. Rådgivare från jobbportalen Eures finns på plats och hjälper dig att finslipa ditt sökande.

Så registrerar du dig

Det kostar inget att delta i jobbdagen, oavsett om du kommer till Bryssel eller deltar på nätet. Du bara registrerar dig online och laddar upp ditt cv. Du kan också ange vilken typ av jobb du är intresserad av så att potentiella arbetsgivare kan titta på ditt cv i förväg. Om du tänker delta personligen, ta med kopior av dina papper och ge dem till arbetsgivarna på plats.

Drygt 60 företag deltar för att träffa potentiella kandidater. De har runt 2 000 lediga platser att erbjuda.

Om du inte kan komma till Bryssel, kan du delta på internet. På lördag kan du ta kontakt med arbetsgivare eller Eures-rådgivarna direkt via chatt eller ljud- eller videolänk. Cirka 70 företag har anmält sitt intresse att träffa arbetssökande den vägen.

På nätet kan du också se olika föredrag live och ställa frågor till paneldeltagarna.

Årets jobbdag är inriktad på de tillväxtsektorer som kommissionen identifierade i sina rekommendationer i april 2012, nämligen den gröna ekonomin, hälso- och sjukvård och IT.

Förra året kom runt 10 000 personer till jobbdagen i Bryssel. Företagen fick cirka 6 000 cv och 700 deltagare blev kallade till en andra intervju.

Jobbdagar i EU

Du hittar andra jobbdagar som anordnas i EU under året i Eures evenemangskalender.

Läs mer om EU:s sysselsättningsstrategi

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar