Navigacijska pot

Zaposlitvene priložnosti v Evropi - 05/10/2012

Ženska s pisalom v roki pregleduje male oglase za službo v časopisu © EU

Srečajte se z delodajalci ter se na seminarjih in delavnicah, ki bodo potekali 6. oktobra v Bruslju, seznanite z možnostjo zaposlitve v drugih državah EU. Obiščite nas ali pa se prijavite na spletu.

V Evropi pripravijo skozi celo leto na stotine zaposlitvenih sejmov. Na njih se lahko maturanti, diplomanti in vsi, ki že imajo delovne izkušnje, seznanijo z možnostmi zaposlitve v drugih evropskih državah.

Glavni dogodek, evropski dan zaposlovanja, bo potekal v soboto 6. oktobra v Bruslju, in sicer od 10h do 17h na sedežu Evropske komisije v stavbi Berlaymont.

Na sejmu lahko iskalci zaposlitve takoj opravijo razgovor z delodajalci iz vse Evrope. Prav tako lahko dobijo informacije in nasvete v zvezi z iskanjem zaposlitve in postopkom prijave v drugih državah EU. Pri iskanju dela jim bodo pomagali tudi svetovalci spletnega zaposlitvenega portala EURES.

Prijava na zaposlitveni sejem

Udeležba je brezplačna – prijavite se lahko na spletu ali pa nas kar neposredno obiščite na sejmu. Prijavite se na spletu in dodajte svoj življenjepis. Navedete lahko tudi, kakšno delo vas zanima, da bodo lahko zainteresirani delodajalci že vnaprej pregledali vaš življenjepis. Če boste na sejem prišli osebno, s seboj prinesite nekaj kopij življenjepisa.

Sejma se bo udeležilo več kot 60 podjetij, ki bodo ponujali približno 2 000 možnosti zaposlitve.

Če ne utegnete priti v Bruselj, se lahko sejma udeležite na spletu. Na dan prireditve lahko prek spletne klepetalnice ali avdiovizualne povezave neposredno navežete stik z delodajalci ali svetovalci EURES. Na spletni različici sejma bo sodelovalo približno 70 podjetij.

Predstavitve bomo neposredno prenašali na spletu in moderatorji bodo odgovarjali tudi na vaša vprašanja.

Letošnji dan zaposlovanja se bo osredotočil na panoge z največjim potencialom rasti, ki jih je Komisija aprila 2012 opredelila v svežnju priporočil, zlasti zeleno gospodarstvo, zdravstvene storitve in digitalno gospodarstvo

Lansko leto je bruseljski zaposlitveni sejem pritegnil okoli 10 000 obiskovalcev. Delodajalci so zbrali okoli 6 000 življenjepisov, 700 iskalcev zaposlitve po so povabili na ponoven razgovor.

Informacije v državah EU

Več informacij o dogodkih ob dnevu zaposlovanja boste našli v koledarju prireditev portala EURES.

Več o evropski strategiji zaposlovanja

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave