Kruimelpad

Vacatures in heel Europa - 05/10/2012

Vrouw bekijkt vacatures in de krant © EU

Ontmoet werkgevers of ga naar seminars en workshops over werken in het buitenland in Brussel op 6 oktober 2012. Schrijf u nu in.

Het hele jaar door worden in heel Europa honderden banendagen georganiseerd. Ze bieden zowel schoolverlaters en afgestudeerden als mensen met ervaring een ideale gelegenheid om na te gaan welke banen in andere Europese landen geschikt voor hen zijn.

De belangrijkste Europese banendag vindt plaats in Brussel op zaterdag 6 oktober van 10 tot 17 uur in het Berlaymontgebouw van de Europese Commissie.

Als u een baan zoekt kan u er solliciteren bij werkgevers uit heel Europa. U vindt er ook informatie en tips over solliciteren in het buitenland. Adviseurs van de Europese vacaturebank EURES staan u bij om om gericht te zoeken.

Registreren

U kunt gratis deelnemen aan de Europese banendag. U moet zich alleen online inschrijven en uw cv uploaden. Geef ook aan in wat voor banen u geïnteresseerd bent. Dat is handiger voor de werkgevers. Als u naar Brussel gaat, raden we u aan wat gedrukte exemplaren van uw cv mee te nemen om aan werkgevers te geven.

Meer dan 60 bedrijven nemen deel. Samen bieden ze 2000 vacatures aan.

Als u niet naar Brussel gaat, kunt u ook online deelnemen. U kunt dan tijdens de banendag contact opnemen met werkgevers of EURES-adviseurs via een chat-, audio- of videoverbinding. Op die manier kunt u kennis maken met een 70-tal bedrijven.

U kunt bovendien lezingen live volgen via streaming en vragen stellen.

Dit jaar legt de Europese banendag de nadruk op de groeisectoren die de Commissie vemeldt in haar aanbevelingen van april 2012, met name de groene economie, de gezondheidszorg en de digitale economie.

Vorig jaar kwamen er ongeveer 10 000 werkzoekenden opdagen. De werkgevers namen 6000 cv's in ontvangst en nodigden 700 mensen uit voor een tweede sollicitatiegesprek.

Overal in de EU

Zoals gezegd, zijn er het hele jaar door banendagen, overal in Europa. Meer informatie vindt u in de evenementenkalender van EURES.

Meer over het Europees banenbeleid

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links