Navigációs útvonal

Európa számos munkaadója munkatársat keres - 05/10/2012

Nő, kezében tollal, újság álláshirdetési rovatát böngészve © EU

A 2012. október 6-án Brüsszelben megrendezésre kerülő szemináriumokon és workshopokon az álláskeresők munkaadókkal ismerkedhetnek meg, illetve tájékoztatást kaphatnak az Unión belüli külföldi munkavállalásról. Regisztrálja személyes vagy online részvételét!

Évente foglalkoztatási napok százait rendezik meg Európa-szerte. Ezek a rendezvények remek lehetőséget biztosítanak az iskolából lemorzsolódóknak, a diplomásoknak vagy a munkatapasztalattal már rendelkező személyeknek arra, hogy tájékozódjanak a többi európai országban megüresedő állásokról.

A legfontosabb állásbörze a Brüsszelben október 6-án 10 és 17 óra között megrendezésre kerülő Európai Foglalkoztatási Nap. A rendezvény helyszíne a Bizottság főépülete, a Berlaymont-palota lesz.

Az álláskeresők a helyszínen állásinterjúkon vehetnek részt olyan munkaadók részvételével, akik Európa különböző területeiről érkeznek Brüsszelbe. A munkakeresők emellett információkat és ötleteket kaphatnak arról, hogyan kereshetnek állást vagy pályázhatnak egy adott állásra egy másik uniós tagállamban. Az EURES Foglalkoztatási Portál tanácsadói az álláskeresés hatékonyságának növelésében segítenek az érdeklődőknek.

Regisztráció a Foglalkoztatási Napra

A részvétel ingyenes, függetlenül attól, hogy személyesen vagy online vesz részt a rendezvényen. Regisztráljon online és töltse fel a rendezvény internetes oldalára önéletrajzát! Megadhatja azt is, hogy milyen típusú állásra pályázik, így az érdeklődő munkaadók már október 6-a előtt meg tudják tekinteni az önéletrajzát. Ha eljön Brüsszelbe, hozzon magával néhány kinyomtatott példányt, amelyeket a rendezvényen átadhat a munkaadóknak.

Több mint 60 vállalat képviselteti magát a brüsszeli Foglalkoztatási Napon, hogy potenciális pályázókkal lépjen kapcsolatba. A rendezvényen kb. 2000 állásra lehet majd jelentkezni.

Ha Ön nem tud eljönni Brüsszelbe, regisztráljon online résztvevőként! Ha regisztrál az eseményre, október 6-án közvetlenül kapcsolatba léphet a munkavállalókkal vagy az EURES tanácsadóival – ehhez mindössze az azonnali üzenetküldést, az audio- vagy a videókapcsolatot kell igénybe vennie. Mintegy 70 vállalat jelezte, hogy ilyen módon szeretné felvenni a kapcsolatot Európa-szerte az álláskeresőkkel.

Az eseményt az interneten élőben is nyomon lehet követni, ahol kérdéseit felteheti a résztvevőknek.

Az idei foglalkoztatási nap azokra a növekedési ágazatokra összpontosít, amelyeket a Bizottság 2012 áprilisi ajánláscsomagjában határozott meg, ez pedig a zöld gazdaság, az egészségügy és a digitális gazdaság.

A brüsszeli foglalkoztatási nap iránt tavaly mintegy 10 000 álláskereső érdeklődött. A munkáltatók kb. 6 000 önéletrajzot gyűjtöttek be. Hétszáz pályázót második interjúra is behívtak.

Programok EU-szerte

Tájékozódjon az EURES portál eseménynaptára segítségével, hogy mikor rendeznek foglalkoztatási napot az Ön lakóhelye közelében!

Az európai foglalkoztatáspolitikáról bővebben

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek