Navigointipolku

Eurooppalaiset työnhakijat ja työnantajat kohtaavat - 05/10/2012

Nainen lukee lehden työpaikkailmoituksia kynä kädessään © EU

Job Day -tapahtumassa 6.10.2012 työnhakijat voivat tavata työnantajia ja saada tietoa mahdollisuuksista työskennellä Euroopassa. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä Brysselissä tai internetin kautta.

Ympäri vuoden järjestetään satoja työmessuja ja työpaikkatapahtumia eri puolilla Eurooppaa. Koulunsa päättäneille, korkeakoulusta valmistuneille ja työelämässä jo mukana oleville ne ovat hyvä tilaisuus tutustua työtarjontaan myös muissa EU-maissa.

Työpaikkapäivien päätapahtuma, European Job Day, järjestetään lauantaina 6.10. klo 10.00–17.00 Brysselissä komission Berlaymont-rakennuksessa.

Eri puolilta Eurooppaa tulevat yritykset voivat tapahtuman aikana tavata ja haastatella työnhakijoita. Lisäksi tapahtumassa annetaan tietoa ja vinkkejä työnhausta muissa EU-maissa. Paikalla on myös Euroopan julkisten työnvälityspalvelujen EURES-verkoston asiantuntijoita opastamassa työnhakuun EURES-järjestelmän kautta.

Job Day -tapahtumaan rekisteröityminen

Tapahtumaan voi osallistua pääsymaksutta joko paikan päällä tai internetissä. Osallistuminen edellyttää kuitenkin rekisteröitymistä verkossa ja CV:n lataamista verkkoon. Samalla voi määritellä, millaisista työtehtävistä olisi kiinnostunut, jotta työnantajat voivat jo etukäteen tutustua sopivien hakijoiden tietoihin. Niiden, jotka tulevat paikan päälle Brysselin tapahtumaan, kannattaa ottaa CV:stä mukaan myös paperiversioita, joita voi antaa mahdollisille työnantajille.

Brysselissä tapahtumaan osallistuu yli 60 yritystä, joilla on yhteensä noin 2 000 avointa työpaikkaa.

Tilaisuuteen voi osallistua myös virtuaalisesti. Tapahtumapäivänä voi internetin chat-, audio- ja video-yhteyksien avulla ottaa yhteyttä EURES-neuvojiin ja työnantajiin, joita on ilmoittautunut mukaan noin 70.

Internetin kautta voi seurata myös suoria lähetyksiä Brysselissä käytävistä keskusteluista ja esittää kysymyksiä panelisteille.

Tänä vuonna Job Day -tapahtumassa keskitytään komission huhtikuisessa toimenpidesuosituspaketissa nimettyihin kasvualoihin, eli vihreään talouteen, terveydenhoitoon ja digitaalitalouteen.

Viime vuonna Brysselin Job Day -tapahtumaan osallistui noin 10 000 työnhakijaa. Työnantajille jätettiin noin 6 000 CV:tä, ja 700 työnhakijaa sai kutsun jatkohaastatteluun.

Tapahtumia ympäri EU:ta

EURES-tapahtumakalenterissa on tietoa EU-maissa vuoden aikana järjestettävistä työpaikkatapahtumista.

Lisää eurooppalaisesta työllisyyspolitiikasta

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä