Навигационна пътека

Възможности за работа в Европа - 05/10/2012

Жена с химикалка в ръка, преглеждаща обяви за работа във вестник © ЕС

Срещнете се с работодатели и открийте възможности за работа в други страни от ЕС чрез семинари и работни срещи на 6 октомври 2012 г. в Брюксел. Регистрирайте се за участие лично или онлайн.

В цяла Европа през годината се провеждат стотици дни на труда. Те са идеална възможност за завършващи училище или университет и за хора с трудов опит да открият какви свободни работни места има в други европейски страни.

Основната проява е Европейският ден на труда в събота, 6 октомври, от 10:00 до 17:00 часа в централната сграда на Комисията „Берлемон“ в Брюксел.

Търсещите работа могат да бъдат интервюирани на място от работодатели от цяла Европа. Можете също така да получите информация и съвети за търсенето и кандидатстването за работни места в други страни от ЕС. На разположение на търсещите работа ще бъдат съветници от портала за трудова заетост EURES.

Регистриране за участие в деня на труда

Участието е безплатно, независимо дали става лично или онлайн. Просто се регистрирайте онлайн и качете автобиографията си на сайта. Можете също така да посочите от какви работни места се интересувате, така че евентуалните работодатели да могат да видят автобиографията ви предварително. Ако участвате лично, донесете няколко копия от нея на хартия, за да ги раздадете на работодатели по време на проявата.

В Брюксел представители на повече от 60 компании ще се срещнат с кандидатите за работа. Предлагат се около 2000 работни места.

Ако не можете да пътувате до Брюксел, регистрирайте се за участие онлайн. В деня на проявата можете да се свържете с работодатели или със съветниците от EURES директно – чрез чат, аудио- или видеовръзка. Близо 70 компании са се регистрирали за онлайн участие в деня на труда.

Освен това можете да гледате директно излъчваните презентации и да задавате въпроси на участниците.

Тазгодишният ден на труда е насочен към секторите на растежа, посочени от Комисията в нейния пакет от препоръки от април 2012 г., и по-специално зелената икономика, здравеопазването и цифровата икономика.

Миналата година в деня на труда в Брюксел участваха около 10 000 души. Работодателите получиха близо 6000 автобиографии, а 700 посетители бяха потърсени за второ интервю.

В целия ЕС

Можете да откриете ден на труда близо до вас през годината чрез календара с прояви на EURES.

Още за европейската политика за заетост

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки