Navigációs útvonal

Fellendülés és munkahelyteremtés - 19/04/2012

Hat munkás, fejükön ipari védősisak © EU

A tagállamoknak szóló ajánlások összehangolt intézkedéseket szorgalmaznak a munkahelyteremtés, a munkaerő-piaci reformok, a készségfejlesztés, a munkaerő-piaci kereslet és kínálat közelítése, a szakpolitikák, valamint a finanszírozás terén.

A munkahelyteremtés egyike azoknak a feladatoknak, melyeket az Uniónak sürgősen meg kell oldania, miközben azon fáradozik, hogy legyőzze a gazdasági válságot. Az utóbbi időben a munkanélküliség rekordmagasságba emelkedett: napjainkban az Európai Unióban hozzávetőleg 24,5 millió embernek nincs állása English, ami azt jelenti, hogy az uniós munkavállalók több mint 10%-a munkanélküli.

Erre válaszul az Európai Bizottság ajánláscsomagot dolgozott ki. Az általános és ágazatspecifikus ajánlások a munkaerő iránti kereslet ösztönzését és a munkavállalók elhelyezkedését segítő legjobb módszerek alkalmazását szorgalmazzák.

A csomag azt hivatott elősegíteni, hogy az álláskeresőknek több szakképzési és álláslehetőség álljon a rendelkezésére, a foglalkoztatottak pedig elsajátíthassák azokat a készségeket, melyek birtokában meg tudnak felelni a folyamatosan változó szakmai követelményeknek. A javaslatok értelmében az új munkahelyeket létrehozó munkáltatók is támogatásban fognak részesülni.

A csomag általános ajánlásainak értelmében a tagállamoknak többek között az alábbi feladatokat kell elvégezniük:

  • A vállalkozások, a vállalkozók és az önfoglalkoztatók támogatása révén ösztönözni kell a munkahelyteremtést. Ennek egyik eszközét a méltányos és fenntartható bérezés kialakítása jelenti.
  • Az intézkedések során a kiemelkedően fontos, munkahelyeket teremtő ágazatokra kell koncentrálni, így például a környezetbarát gazdaságra, az egészségügyi és szociális ellátási ágazatra, valamint a digitális ágazatra.
  • A már megindított uniós programokat a munkahelyteremtés finanszírozásának szolgálatába kell állítani.
  • Reformok segítségével át kell alakítani a munkaerőpiacokat annak érdekében, hogy a munkaerő-piaci kínálat a jövőben meg tudjon felelni a keresletnek.
  • Ki kell dolgozni olyan új programokat, melyek ösztönzik az egész életen át tartó tanulást, és képzést biztosítanak a fiatalok részére, elősegítve szakmai előmenetelüket.
  • Támogatni kell a munkavállalók szaktudásának és készségeinek fejlesztését, és fel kell készülni arra, hogy a jövőben várhatóan milyen szakmai követelményekre lesz szükség.
  • El kell hárítani a másik tagországban elhelyezkedni kívánó uniós polgárok munkavállalását hátráltató akadályokat.
  • Finomra kell hangolni azokat az eszközöket – így például az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portálját, az EURES adatbázist –, amelyek az európai álláskeresők és az európai munkáltatók közötti munkaközvetítést segítik.
  • Európa-szerte jobban össze kell hangolni a foglalkoztatáspolitikákat.
  • A jelenleginél nagyobb mértékben be kell vonni a munkáltatói és a munkavállalói szervezeteket a foglalkoztatáspolitika kialakításába.

Soron következő lépések

Ha a tagállamok végrehajtják az ajánlásokban foglaltakat, 2020-ra várhatóan a 20–64 éves korosztályba tartozó munkavállalók 75%-a el tud majd helyezkedni, s így megvalósul az Európa 2020 növekedési stratégia egyik legfontosabb célja.

2013 kezdetétől a Bizottság eredménytábla segítségével fogja nyomon követni az elért előrehaladást.

Európai foglalkoztatási stratégia – új és jobb munkahelyek létrehozásáért

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek