Kruimelpad

Loonkloof mannen en vrouwen dichten - 04/03/2011

Onderzoekster in laboratorium © istock/Lise Gagne

5 maart eerste EU-dag voor gelijk loon: EU bindt strijd aan met loondiscriminatie van vrouwen.

Gelijk loon voor gelijk werk is een uitvloeisel van het verbod op disciminatie, één van de grondslagen van de Europese Unie. Hoewel het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen met dezelfde baan is afgenomen, verdienen vrouwen gemiddeld nog steeds 17,5% minder dan mannen.

5 maart is niet zomaar gekozen als dag voor gelijk loon. Om per jaar net zoveel als een man te verdienen, moet een vrouw met een 17,5% lager loon twee maanden langer werken: tot 5 maart.

De loonkloof is een permanente discriminatie op het werk. Deze ongelijkheid heeft verregaande gevolgen. Een lager loon betekent bijvoorbeeld ook een lager pensioen. 22% van de vrouwen van 65 jaar en ouder balanceert op de rand van de armoede, tegenover 16% van de mannen.

Om een eind te maken aan deze vorm van disciminatie gaat de Commissie:

  • programma's uitwerken om prijzen, wedstrijden en ranglijsten van bedrijven te stimuleren
  • werkgevers helpen beloningsverschillen op te sporen door middel van bij voorbeeld loonkloof-rekenmachientjes
  • vrouwen en mannen ertoe aanmoedigen te kiezen voor beroepen waarin ze ondervertegenwoordigd zijn
  • het combineren van werk- en gezinsleven gemakkelijker maken voor mannen en vrouwen
  • de loontransparantie vergroten en de gevolgen van deeltijdwerk en tijdelijke contracten (vaak vrouwen) op de beloning in kaart brengen.

De EU wil ook een eind maken aan een andere vorm van discriminatie op de werkplek: het glazen plafond dat vrouwen belet door te dringen tot de hoogste banen.

De Commissie heeft na overleg met het bedrijfsleven deze week een convenant English aangeboden aan grote bedrijven die toezeggen in 2015 30% en in 2050 40% vrouwen in de directie hebben.

Over een jaar bekijkt de EU hoeveel vooruitgang de bedrijven boeken. Bij het uitblijven van resultaten zal de Commissie, desnoods door middel van wetgeving, verandering afdwingen in de top van het bedrijfsleven. Op dit moment bestaan de directies van de grootste Europese bedrijven maar voor 12% uit vrouwen.

Deze antidiscriminatiemaatregelen in het kader van de EU-gendergelijkheidsstrategie zullen ook voor het voetlicht worden gebracht op 8 maart, internationale vrouwendag.

Meer over gelijke kansen voor mannen en vrouwen

Campagne tegen loonkloof

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links