Sti

Væk med den lille forskel - også på lønnen - 04/03/2011

Kvindelig laboratorieforsker © istock/Lise Gagne

Første ligelønsdag i EU den 5. marts skal blæse til kamp mod forskelsbehandling af kvinder på arbejdspladsen.

Ligeløn hænger sammen med et af EU's grundlæggende principper: ingen diskrimination. Selv om lønforskellen mellem mænd og kvinder, der udfører det samme arbejde, er faldet, går det stadig for langsomt. Kvinder tjener i gennemsnit stadig 17,5 % mindre end mænd.

Der er en god grund til at ligelønsdagen ligger den 5. marts. For at tjene det samme som en mand på ét år skal en kvinde - der tjener 17,5 % mindre - arbejde to måneder længere, altså indtil den 5. marts.

Lønforskellen, der skyldes fortsat forskelsbehandling og ulighed på arbejdspladsen, har langtrækkende virkninger. Lavere løn betyder for eksempel lavere pension. Derfor er 22 % af alle kvinder over 65 i fare for at blive fattige mod 16 % af alle mænd.

For at få fjernet denne forskelsbehandling vil Kommissionen:

  • udvikle programmer på arbejdspladserne, f.eks. præmier, belønninger og resultattavler for virksomheder, der styrker ligestillingen
  • hjælpe virksomhederne med at finde og rette op på uberettigede lønforskelle ved at sørge for, at de har de nødvendige redskaber som ligelønsregnemaskiner
  • motivere mænd og kvinder til at søge job inden for fag, hvor de er underrepræsenteret
  • gøre det lettere for både mænd og kvinder at skabe balance mellem job og fritid
  • give større indsigt i aflønning og betydningen for ligeløn ved deltidsarbejde og tidsbegrænsede job (som ofte udføres af kvinder)

EU arbejder også på at fjerne en anden form for forskelsbehandling på arbejdspladsen - de mekanismer, der forhindrer kvinder i at nå toppen.

Efter et møde med erhvervsledere i denne uge har Kommissionen søsat et frivilligt initiativ English , hvor børsnoterede virksomheder forpligter sig til at have mindst 30 % kvindelige bestyrelsesmedlemmer senest i 2015 og 40 % senest i 2050.

EU vil vurdere udviklingen efter et år. Hvis der ikke er sket nok, vil Kommissionen se på muligheder for at få skabt forandringer i bestyrelseslokalerne - eventuelt gennem lovgivning. I øjeblikket sidder kvinderne kun på 12 % af samtlige bestyrelsesposter i EU's største virksomheder.

Arbejdet med at få afskaffet forskelsbehandlingen indgår i Kommissionens strategi for ligestilling og vil også komme i fokus på den internationale kvindedag den 8. marts.

Mere om ligestilling

Kampagne for ligeløn

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links