Sti

2011 - Det europæiske år for frivilligt arbejde - 06/01/2011

Logo for det europæiske år for frivilligt arbejde med 3 arme, der låser hinanden fast © EU

Ét år lang kampagne skal hylde de frivilliges arbejde, sætte fokus på de udfordringer, de frivillige står overfor, og få flere til at engagere sig.

Frivilligt arbejde gavner alle og knytter samfund tættere sammen. For de frivillige er det en måde at give noget tilbage til samfundet og erhverve nye færdigheder. Arbejdet kan antage mange former som f.eks. at hjælpe til i sportsklubber, skoler og hospitaler eller velgørenhed. I dag afsætter omkring 20 % af europæerne noget af deres tid til frivilligt arbejde.

Det europæiske år for frivilligt arbejde DeutschEnglishfrançaisNederlands skal tilskynde flere folk til at engagere sig ved:

  • at gøre det lettere at tilbyde frivillig arbejdskraft
  • at belønne de frivillige ved f.eks. formelt at anerkende de færdigheder, de tilegner sig gennem arbejdet
  • at forbedre kvaliteten af det frivillige arbejde ved at udbyde træning og matche volontørerne til egnede ledige job
  • at skabe bevidsthed om værdien af det frivillige arbejde.

I løbet af året vil en gruppe frivillige rejse rundt i EU for at vise, hvad de laver. Under deres ti dage lange ophold i hvert land vil de også møde politikere for at diskutere, hvad der er vigtigt for dem.

Et team af 27 frivillige journalister vil skiftes til at dække turen og lave lyd- og videoreportager samt skriftlige reportager, der vil blive bragt i medierne og online.

Fire højprofilerede konferencer vil sætte fokus på centrale spørgsmål i forbindelse med frivilligt arbejde i løbet af året.

Arbejdet på nationalt plan vil blive koordineret af EYV-alliancen English , der er en sammenslutning af 33 europæiske netværk for frivilligt arbejde stiftet i 2007. Interesserede frivillige kan finde oplysninger om mulighederne på alliancens hjemmeside, hvor de også kan forpligte sig til, hvor meget tid, de vil bruge på frivilligt arbejde, og endda se, hvor mange frivillige timer, der er givet tilsagn om siden 1. januar.

EU har arbejdet på at fremme det frivillige engagement i mange år og etablerede i 1996 den europæiske volontørtjeneste DeutschEnglishfrançais for at tilskynde unge til at rejse til udlandet og udføre frivilligt arbejde i lokalsamfundene.

Det europæiske år falder sammen med og komplementerer de FN-ledede aktiviteter i forbindelse med tiåret for det internationale volontørår.

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links