Sökväg

Europeiska jobbdagarna 2010 ger arbetssökande och arbetsgivare från hela EU tillfälle att mötas på jobbmässor, i seminarier och i workshoppar.

Söker du jobb? Kan du tänka dig att flytta till ett annat EU-land? Vare sig du just har avslutat din utbildning eller redan har skaffat dig yrkeserfarenhet, kan du även denna höst delta i över 500 evenemang, träffa potentiella arbetsgivare och få veta mer om arbetsmöjligheter i EU.

Den europeiska arbetsmarknaden visar tecken på återhämtning: Arbetslösheten har legat kvar på 9,6 procent sedan februari i år.

Om man jämför med siffrorna från juli 2009 (9,1 procent) och juli 2008 (6,7 procent), förstår man emellertid att krisen ännu inte har släppt greppet.

Många européer försöker att ta sig ur krisen och arbetslösheten men stannar ofta inom det egna landets gränser. Det vill Europeiska jobbdagarna 2010 ändra på: För fjärde året i rad anordnas evenemang i fler än 200 städer för att informera arbetssökande om möjligheten att jobba i ett annat EU-land.

På jobbmässor kan företagen intervjua lämpliga kandidater direkt på plats för att se om de har rätt kompetens. Om intervjun går bra, kan de få sitt drömjobb direkt.

Konferenserna, informationsmötena och jobbmässorna anordnas i samarbete med Eures, det europeiska nätverket för arbetsförmedlingar med över 750 rådgivare.

Huvudevenemanget är Job Day Europe EnglishfrançaisNederlands lördagen den 2 oktober, kl. 10-17. Då kommer runt 40 arbetsgivare med många jobberbjudanden att finnas på plats i EU-kommissionens huvudbyggnad Berlaymont i Bryssel.

Som besökare kan du få reda på hur man söker jobb i andra europeiska länder och skriver ansökningar.

Om du är intresserad bör du föranmäla dig på nätet. Alla som har med sig ett cv i minst tio exemplar kommer in gratis.

Läs mer om EU:s sysselsättningspolitik

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar