Navigacijska pot

Po vsej EU bodo do sredine oktobra potekali evropski zaposlitveni dnevi, na katerih se bodo lahko delodajalci in delojemalci na seminarjih in delavnicah poučili o možnostih za zaposlitev kjer koli v EU.

Maturanti, diplomanti in vsi, ki že imajo delovne izkušnje, se lahko to jesen na več kot 500 dogodkih po vsej EU srečajo z morebitnimi delodajalci in seznanijo z možnostmi zaposlitve v Evropski uniji.

Evropski trg dela že od začetka leta kaže znake okrevanja. Od februarja je stopnja brezposelnosti nespremenjena in znaša 9,6 %, kar kaže na stabilizacijo zaposlovanja.

Še vedno pa je večja od stopnje 9,1 % julija 2009 in 6,7 % julija 2008, kar pomeni, da na trgu dela kriza še ni popolnoma premagana.

Čeprav so meje med evropskimi državami odprte, še vedno mnogo Evropejcev pot iz krize in brezposelnosti išče le znotraj svoje države. Evropski dnevi zaposlovanja želijo to spremeniti: v več kot 200 mestih lahko iskalci zaposlitve že četrtič zapored izvedo več o poklicni mobilnosti in možnosti zaposlitve drugje v Evropi.

Na zaposlitvenih sejmih lahko delodajalci takoj opravijo razgovor z morebitnimi kandidati. Za iskalce dela pa je dogodek priložnost, da jim uspešno opravljen razgovor prinese tako želeno zaposlitev.

Skupaj z omrežjem EURES, ki ga sestavljajo zavodi za zaposlovanje z več kot 750 svetovalci, so pripravili konference, informativne dogodke in zaposlitvene sejme.

V Sloveniji bosta organizirani dve informativni prireditvi o iskanju zaposlitve v tujini - informativni seminar v Ljubljani in zaposlitveni dnevi za mlade v več krajih po Sloveniji.

V Bruslju pa bodo v soboto, 2. oktobra od 10. do 17. ure, na sedežu Evropske komisije v stavbi Berlaymont organizirali evropski dan o zaposlovanju EnglishfrançaisNederlands . Udeležilo se ga bo približno 40 delodajalcev, ki bodo ponudili različne možnosti zaposlitve.

Iskalci zaposlitve se bodo lahko na različnih konferencah in delavnicah poučili tudi o tem, kako poiskati zaposlitev v drugih državah EU.

Zainteresirani se lahko na evropski dan zaposlovanja prijavijo na spletu. Za vse, ki bodo s seboj prinesli 10 kopij življenjepisa, je vstop prost.

Več o evropski politiki zaposlovanja

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave