Kruimelpad

Op de Europese Banendagen van 2010, nu half oktober, ontmoeten werkzoekenden en werkgevers uit de hele EU elkaar op banenbeurzen, seminars en workshops.

Schoolverlaters en pas afgestudeerde universitairen, maar ook ervaren mensen die een andere baan willen, kunnen dit najaar weer werkgevers ontmoeten of meer te weten komen over vacatures in binnen- en buitenland op een van de 500 evenementen overal in de EU.

De Europese arbeidsmarkt vertoont sinds begin dit jaar weer tekenen van herstel: in februari bedroeg het werkloosheidscijfer in de EU 9,6% en sindsdien is het niet meer gestegen, wat duidt op een stabilisering van de participatiegraad.

Maar gelet op de lagere cijfers van juli 2009 (9,1%) en juli 2008 (6,7%), is het duidelijk dat de arbeidsmarkt nog steeds onder de crisis lijdt.

De zoektocht van veel Europeanen naar een uitweg uit de werkloosheid eindigt echter ook in het open Europa vaak aan de landsgrenzen. Hierbij kunnen de Europese Banendagen 2010 helpen: al voor de vierde keer krijgen werkzoekenden in meer dan 200 steden te zien welke arbeidskansen er overal in Europa voor het grijpen liggen.

Op banenbeurzen kunnen werkgevers geschikte kandidaten ontmoeten, en bij een kennismakingsgesprek ter plekke diploma's en ervaring beoordelen. En werkzoekenden kunnen er meteen een droombaan in de wacht slepen.

De vacaturebeurzen, voorlichtingsdagen en conferenties worden georganiseerd in samenwerking met EURES, het Europese netwerk van meer dan 750 arbeidsbemiddelaars.

Het middelpunt van al deze activiteiten is de Job Day Europe op zaterdag 2 oktober van 10 tot 17 uur in het hoofdkantoor van de Commissie, het Berlaymontgebouw in Brussel. Zo'n 40 werkgevers zullen daar met talrijke vacatures aanwezig zijn.

Wie wil kan er op conferenties en in workshops ook alles te weten komen over werken in het buitenland, en tips krijgen voor het solliciteren.

Belangstellenden moeten zich online aanmelden. De entree is gratis voor iedereen die minstens 10 kopieën van zijn cv meebrengt.

Meer over het Europese werkgelegenheidsbeleid

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links