Navigointipolku

Työpaikkoja ilman rajoja - 01/10/2010

Vuoden 2010 Euroopan työpaikkapäivät tuovat yhteen työnhakijoita ja työnantajia koko EU:sta työpaikkamessujen, seminaarien ja työpajojen merkeissä lokakuun puoliväliin asti.

EU:n työnhakijat kohtaavat tänäkin syksynä potentiaalisia työnantajia yli 500 tapahtumassa. Koulunsa päättäneillä, korkeakoulusta valmistuneilla ja työelämän jo aloittaneilla on tilaisuus saada uusinta tietoa työpaikoista ja ammatillisesta liikkuvuudesta Euroopassa.

Euroopan työmarkkinoilla on vuodenvaihteen jälkeen esiintynyt ensimmäisiä merkkejä elpymisestä: EU:n työttömyysaste on helmikuusta alkaen pysynyt 9,6 prosentissa, mikä viittaa työllisyyslukujen vakiintumiseen.

Vertailu aikaisempien vuosien lukemiin (9,1 % heinäkuussa 2009 ja 6,7 % heinäkuussa 2008) osoittaa kuitenkin selvästi, että kriisi pitää työmarkkinoita vielä tiukasti otteessaan.

Moni kriisiin ja työttömyyteen ratkaisua hakeva eurooppalainen törmää avoimessakin Euroopassa kotimaansa rajoihin. Euroopan työpaikkapäivät 2010 on tarkoitettu antamaan ongelmaan apua: yli 200 kaupungissa esitellään työnhakijoille jo neljännen kerran ammatillisen liikkuvuuden mahdollisuuksia Euroopassa.

Työpaikkamessuilla yritykset voivat tavata ja haastatella työnhakijoita, jotka onnistuneen haastattelun jälkeen voivat saada unelmatyöpaikkansa jo vaikka paikan päällä.

Konferenssien, tietotorien ja työpaikkamessujen järjestämisessä on mukana EURES, Euroopan laajuinen julkisten työnvälityspalvelujen yhteistyöverkosto, jossa toimii yli 750 neuvojaa.

Euroopan työpaikkapäivien päätapahtuma on Job Day Europe EnglishfrançaisNederlands , jonka Euroopan komissio järjestää lauantaina 2. lokakuuta klo 10-17 omissa tiloissaan Berlaymont-rakennuksessa Brysselissä. Paikalle tulee noin 40 työnantajaa, jotka esittelevät lukuisia avoimia työpaikkoja.

Työnhakijat voivat osallistua myös konferensseihin ja työpajoihin, joissa kerrotaan työnhausta ulkomailla ja annetaan vinkkejä työpaikan hakuun.

Osallistumisesta kiinnostuneiden on ilmoittauduttava etukäteen internetin kautta. Sisäänpääsy on ilmainen kaikille, jotka tuovat mukanaan vähintään 10 kopiota CV:stään.

Tapahtumia järjestetään myös Suomessa.

Lisää eurooppalaisesta työllisyyspolitiikasta

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä