Διαδρομή πλοήγησης

Δυνατότητες σταδιοδρομίας σε όλη την Ευρώπη - 01/10/2010

Αυτό το φθινόπωρο, οι "Ευρωπαϊκές Ημέρες Απασχόλησης-2010" δίνουν την ευκαιρία σε όσους αναζητούν εργασία να συναντήσουν εργοδότες απ' όλη την Ευρώπη, καθώς και να ενημερωθούν, μέσα από σεμινάρια και συναντήσεις εργασίας, για τους όρους απασχόλησης σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Αυτό το φθινόπωρο, όσοι ψάχνουν για δουλειά μπορούν να βρουν εργοδότη σε μία από τις 500 και πλέον εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν σε όλη την Ένωση. Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Απασχόλησης αποτελούν ιδανική ευκαιρία για όσους έχουν τελειώσει το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, αλλά και όσους διαθέτουν ήδη επαγγελματική εμπειρία, να ενημερωθούν για τις δυνατότητες απασχόλησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ευρωπαϊκή αγορά εργασίας έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης τη φετινή χρονιά. Καθώς η κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης σταθεροποιήθηκε στις αρχές του έτους, τον Φεβρουάριο το ποσοστό ανεργίας έπεσε στο 9,6%.

Εξακολουθεί όμως να είναι υψηλότερο σε σχέση με τα προηγούμενα έτη - 9,1% τον Ιούλιο του 2009 και 6,7% τον Ιούλιο του 2008 - γεγονός που δείχνει σαφώς ότι η αγορά εργασίας δεν έχει βγει ακόμα από την κρίση.

Ωστόσο, παρά το άνοιγμα των συνόρων στο εσωτερικό της Ένωσης, πολλοί Ευρωπαίοι, οι οποίοι αναζητούν διέξοδο από την κρίση και την ανεργία, εξακολουθούν να μην ψάχνουν για δουλειά έξω από τη χώρα τους. Σ' αυτό ακριβώς προσπαθούν να τους βοηθήσουν οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Απασχόλησης-2010. Σε περισσότερες από 200 ευρωπαϊκές πόλεις, όσοι ψάχνουν για δουλειά μπορούν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες απασχόλησης στο εξωτερικό.

Στις σχετικές εκδηλώσεις, οι επιχειρηματίες μπορούν να παίρνουν επιτόπου συνεντεύξεις για να βρουν άτομα με τα κατάλληλα προσόντα. Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία για όσους αναζητούν εργασία ν' αποκτήσουν τη δουλειά των ονείρων τους.

Επιπλέον, διοργανώνονται συνέδρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το EURES, το ευρωπαϊκό δίκτυο εθνικών υπηρεσιών απασχόλησης, το οποίο διαθέτει πάνω από 750 συμβούλους που εξυπηρετούν εργοδότες και αναζητούντες εργασία.

Η κυριότερη εκδήλωση είναι το "Job Day Europe" EnglishfrançaisNederlands στις Βρυξέλλες, που θα φιλοξενηθεί στο κτίριο Berlaymont της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το Σάββατο, 2 Οκτωβρίου, από τις 10.00 έως τις 17.00 (ώρα Βρυξελλών). Εκεί θα βρίσκονται 40 περίπου εργοδότες που θα προσφέρουν ποικίλες θέσεις εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε συνέδρια και συναντήσεις εργασίας, όπου μπορούν να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορούν να ψάξουν για δουλειά και να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του Διαδικτύου. Η είσοδος είναι δωρεάν. Αρκεί να έχετε μαζί σας 10 αντίγραφα του βιογραφικού σας.

Περισσότερα για την ευρωπαϊκή πολιτική απασχόλησης

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι