Sti

På de europæiske jobdage i midten af oktober 2010 mødes jobsøgere og arbejdsgivere fra hele EU på jobmesser, seminarer og workshops.

Her til efteråret kan jobsøgende i EU - uanset om de lige er blevet færdige med skolen eller gymnasiet eller har erhvervserfaring - igen komme i kontakt med mulige arbejdsgivere ved over 500 arrangementer. Her kan de finde ud af alt muligt om arbejdspladser og jobmobilitet i EU.

Siden begyndelsen af året har arbejdsmarkedet i EU vist tegn på bedring: Siden februar har ledigheden i EU ligget på 9,6 %, og det antyder, at beskæftigelsen har stabiliseret sig.

Hvis man sammenligner med de lavere tal, nemlig 9,1 % i juli 2009 og 6,7 % i juli 2008, er det dog tydeligt, at der stadig er krise på arbejdsmarkedet.

Mange europæere, der prøver at klare sig ud af krise og arbejdsløshed, søger kun job i deres eget land. Selv i det åbne Europa. Her kommer de europæiske jobdage 2010 ind i billedet: For fjerde gang dukker de op i over 200 byer for at vise jobsøgerne, hvor mange muligheder der er for jobmobilitet i Europa.

På jobmesserne kan virksomhederne føre samtaler med egnede ansøgere og prøve deres kvalifikationer af på stedet. Og jobsøgere, der har klaret sig godt til en samtale, kan finde drømmejobbet med det samme.

Konferencerne, informationsbørserne og jobmesserne er organiseret i samarbejde med EURES, det europæiske netværk af arbejdsformidlingskontorer med over 750 konsulenter.

Den største begivenhed er Job Day Europe EnglishfrançaisNederlands i Bruxelles, som Kommissionen afholder lørdag den 2. oktober fra 10 til 17 i sit hovedkontor, Berlaymontbygningen. Der kommer 40 arbejdsgivere med utallige jobtilbud.

Og jobsøgerne får også mulighed for at deltage i konferencer og workshops, hvor de kan lære om jobsøgning i andre europæiske lande og få gode råd om at skrive ansøgninger.

Det er en god idé at tilmelde sig online. Der er gratis adgang for alle, som medbringer mindst 10 eksemplarer af deres cv.

Mere om EU's beskæftigelsespolitik

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links