Навигационна пътека

До средата на октомври по време на тазгодишните Европейски дни на заетостта работодатели и търсещи работа от целия ЕС ще се срещнат в рамките на трудови борси, семинари и работни срещи.

Независимо дали току-що са завършили училище или университет или вече са натрупали опит, търсещите работа в ЕС и тази есен могат да се срещнат с потенциални работодатели и да научат всичко за работата и трудовата мобилност в Европа по време на над 500 прояви.

От началото на годината европейският пазар на труда показва първи признаци на възстановяване - още от февруари равнището на безработица в ЕС остава непроменено (9,6 %), което сочи стабилизиране на заетостта.

Сравнение с по-ниските нива от 9,1 % през юли 2009 г. и 6,7 % през юли 2008 г. обаче ясно показва, че кризата все още сковава пазара на труда.

Въпреки това, макар и в обединена Европа, търсенето на изход от кризата и безработицата за много европейци приключва до границите на собствената им страна. Европейските дни на заетостта 2010 имат за цел подобряване на това положение. За четвърти път поред в над 200 града търсещите работа ще могат да се запознаят с възможностите за трудова мобилност в Европа.

По време на трудови борси предприятията ще могат чрез интервюта на място да проверят пригодността на кандидатите. Търсещите работа ще имат възможност след успешно интервю да получат мечтаната от тях работа.

Конференциите, информационните прояви и трудовите борси се организират съвместно с EURES - европейската мрежа за сътрудничество между обществените служби по труда, в която участват повече от 750 съветници.

Главната проява по време на Европейските дни на заетостта е "Job Day Europe EnglishfrançaisNederlands ". Тя се организира от Европейската комисия в събота, 2 октомври, от 10:00 до 17:00 часа в нейното седалище в Брюксел - сградата "Берлемон". Ще участват около 40 работодатели с множество предложения за работа.

По време на конференции и работни срещи посетителите ще могат да получат информация и съвети за търсенето и кандидатстването за работа в други европейски страни.

Най-добре е желаещите да посетят проявата предварително да се регистрират онлайн. Входът е безплатен за всички, които носят със себе си поне 10 екземпляра от автобиографията си.

Повече за европейската политика в областта на заетостта

Висококонтрастна версия Нормален размер на шрифта Максимален размер на шрифта Изпратете на приятел Разпечатайте страницата

 

Намерихте ли търсената от вас информация?

Да Не

Какво търсехте?

Имате ли предложения?

Полезни връзки