Sti

EU starter debat om pensioner i fremtiden - 07/07/2010

Pensionssystemerne er under pres på grund af den aldrende befolkning og den økonomiske krise. Ny EU-rapport præsenterer en række politiske strategier og opfordrer borgerne til at sige deres mening.

I EU er der i øjeblikket fire mennesker i den arbejdsdygtige alder (15-64) for hver person på 65 eller derover. I 2060 vil der kun være to. Politikerne står over for et dobbelt problem på grund af faldet i antallet af erhvervsaktive. Lavere pensionsindtægter skal række til flere pensionister.

Den økonomiske krise har øget presset på de offentlige finanser og udhulet værdien af mange private pensionsfonde. Tre ud af fire europæere forventer nu at få lavere pension, skulle arbejde længere eller spare mere op. Over halvdelen er bange for at blive fattige på deres gamle dage.

I en rapport, der blev offentliggjort i dag, undersøger Kommissionen mulighederne for at sikre pensionssystemerne. Den foreslår blandt andet, at folk skal tilskyndes til at blive på arbejdsmarkedet og udnytte jobmulighederne i andre EU-lande. Desuden skal der indføres flere forskellige pensionsordninger på det europæiske marked, og folk skal have hjælp til at beregne, hvor meget de vil få, når de går på pension.

Borgerne opfordres til at kommentere de spørgsmål, der behandles i rapporten. Svarfristen er den 15. november.

Mere om pensioner i fremtiden i EU

Vælg høj kontrast Normal skriftstørrelse Forstør skrift med 200 procent send til en ven udskriv siden

 

Fandt du det, du søgte?

Ja Nej

Hvad ledte du efter?

Har du forslag til forbedringer?

Nyttige links