Kruimelpad

Flexibel werken valt in de smaak - 13/01/2010

Jonge vrouw leest vacatures in een krant © EU

Zijn de Europese bedrijven gewapend tegen de wereldwijde concurrentie en de huidige recessie? Het antwoord vindt u in de European Company Survey van 2009.

Eurofound English , een EU-onderzoeksbureau in Dublin, heeft een vragenlijst voorgelegd aan 27 000 werkgevers uit de openbare en de particuliere sector in de 27 EU-landen en in Kroatië, Turkije en de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië.

De belangrijkste resultaten verschijnen in maart, maar nu al is duidelijk dat veel bedrijven een flexibel beleid voeren. Flexibiliteit bij aanwervingen, salarisvoorwaarden en werktijden maakt het hen makkelijker in te spelen op veranderingen. Ook voor de EU is flexibiliteit van de arbeidsmarkt van cruciaal belang om Europa meer dynamisch en concurrentieel te maken.

Twee op drie bedrijven gebruiken freelancers of andere tijdelijke werknemers en meer dan de helft heeft minstens één werknemer met een contract van bepaalde termijn.

Deeltijdwerk komt ook steeds vaker voor. Twee derde van de bedrijven biedt deeltijdwerk aan, maar zelden voor banen waar veel vakbekwaamheid bij komt kijken.

Iets meer dan een derde van de werkgevers laat het salaris afhangen van de prestaties. Amper 14% van de particuliere ondernemingen kent een systeem van deelname in de winst.

Flexibiliteit heeft ook voordelen voor de werknemers. Ongeveer 56% van de bedrijven laat hun werknemers hun werktijd aanpassen aan persoonlijke behoeften. Vijf jaar geleden was dat nog maar 48%.

De enquête werd in het voorjaar 2009 gehouden, toen de recessie begon toe te slaan op de arbeidsmarkt. In veel landen merkten werkgevers op dat er een gespannen werkatmosfeer was.

European Company Study 2009 - overzicht van de resultaten English

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links