Navigációs útvonal

Szeretne külföldön dolgozni? - 22/09/2009

Az állásbörzéken a vállalatok az Unión belüli külföldi munkavállalás előnyeire hívják fel a látogatók figyelmét.

Az Unióban működő vállalkozók már jó ideje panaszkodnak, hogy az európai munkavállalók nem készek arra, hogy jobb állásért cserébe más tagállamba költözzenek. Vajon módosult-e a munkavállalók hozzáállása a gazdasági visszaesés következtében? A foglalkoztatási napok – az Unió évente megrendezett állásbörzéi – révén tisztábban láthatunk ebben a kérdésben.

Kétszáznál is több európai városban kerül sor foglalkoztatási napokra az elkövetkezendő hetek folyamán. Az európai foglalkoztatási szolgálat, az EURES segítségével megrendezett állásbörzék lehetőséget kínálnak arra, hogy a munkáltatók felhívják a látogatók figyelmét a másik uniós országban való munkavállalás előnyeire.

A becslések szerint az elmúlt évben 150 000 álláskereső látogatott el a rendezvényekre, és némelyiküknek már a helyszínen sikerült állásinterjún részt vennie. Az idén – a munkanélküliek arányának növekedése következtében – várhatóan a korábbinál is nagyobb lesz az érdeklődés.

Bár az újonnan csatlakozott országok állampolgáraira továbbra is érvényes néhány korlátozás, az uniós tagországok állampolgárai jogosultak arra, hogy egy másik uniós országban dolgozzanak. Ezzel a joggal azonban csak viszonylag kevesen élnek. A nyílt munkaerőpiac kínálta számtalan lehetőség dacára az európaiak többnyire egyetlen országban – rendszerint saját hazájukban – futják be szakmai pályájukat.

Ezen munkavállalók számára a nagyobb mobilitás enyhíthetne az állástalanságon, és a termelékenységre is serkentőleg hatna, ezáltal pedig meghozhatná a gazdaság számára a várva várt fellendülést. Az európai gazdaságélénkítési tervben a legfontosabbak célok között szerepel az, hogy a munkavállalók rugalmasabb legyenek.

A legutóbbi felmérés szerint hozzávetőleg 5 millió európai állampolgár – tehát a munkaerő körülbelül 2,2%-a –él a hazájától eltérő uniós országban. Valamennyivel többen tehát, mint néhány éve, ugyanakkor számuk nem nő olyan mértékben, mint a nem uniós állampolgároké, akik jelenleg az uniós munkaerő 3,8%-át teszik ki.

Arra a kérdésre, hogy miért ódzkodnak a másik tagállamba településtől, az európai munkavállalók azt válaszolják, hogy tartanak attól, hogy a család megsínylené a váltást, és attól is, hogy nehézségekkel jár az új nyelv elsajátítása és egy addig ismeretlen kultúrához történő alkalmazkodás. Ezenkívül a szociális ellátásokhoz való hozzáférésüket és a képesítéseik elismertetését sem látják problémátlannak külföldön.

Az Unió már számos lépést tett annak érdekében, hogy a munkaerő-piacokat átláthatóbbá tegye, és védelmezze azoknak az európai állampolgároknak a jogait, akik más uniós tagországba költöznek át. Az egységes munkaerőpiac ellenére továbbra is sok jogi akadály állja azonban útját a munkavállalók mobilitásának.

Élet és munka uniós országokban

Brüsszeli foglalkoztatási napok

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

 

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek