Διαδρομή πλοήγησης

Διάφορες εκδηλώσεις προβάλλουν τα πλεονεκτήματα της απασχόλησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Εδώ και πολύ καιρό οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη παραπονούνται για την απροθυμία των Ευρωπαίων να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες για μια καλύτερη θέση απασχόλησης. Άραγε έχει αλλάξει η στάση αυτή με την ύφεση; Απάντηση στο ερώτημα αναμένεται να δώσουν οι φετινές Ημερίδες Εργασίας (Job Days) - η ετήσια διοργάνωση εκδηλώσεων της ΕΕ με θέμα την απασχόληση και την προαγωγή της κινητικότητας των εργαζομένων.

Περισσότερες από 200 ευρωπαϊκές πόλεις θα φιλοξενήσουν τις Ημερίδες Εργασίας τις προσεχείς εβδομάδες. Οι εκδηλώσεις αυτές, που διοργανώνονται με τη βοήθεια του EURES, της πανευρωπαϊκής υπηρεσίας απασχόλησης, λειτουργούν ως φόρουμ για την προβολή των πλεονεκτημάτων της απασχόλησης σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Εκτιμάται ότι 150.000 αναζητούντες εργασία επισκέφθηκαν πέρυσι τις ημερίδες εργασίας. Ορισμένοι από αυτούς μπόρεσαν μάλιστα να περάσουν από συνέντευξη επί τόπου. Εφέτος αναμένεται ότι, λόγω της ανόδου της ανεργίας, η συμμετοχή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Δικαίωμα να εργαστούν σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν όλοι οι πολίτες της ΕΕ (αν και για τους πολίτες των χωρών που προσχώρησαν τελευταίες εξακολουθούν να υφίστανται ορισμένοι περιορισμοί). Ωστόσο, λίγοι σχετικά είναι αυτοί που επωφελούνται αυτού του δικαιώματος. Παρά τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρει μια ανοικτή αγορά εργασίας, οι Ευρωπαίοι τείνουν σε γενικές γραμμές να αναζητούν εργασία σε μία μόνον χώρα, συνήθως στην πατρίδα τους.

Η αύξηση της κινητικότητας των εργαζομένων αυτών θα μπορούσε να μειώσει την ανεργία και να ενισχύσει την παραγωγικότητα, δίνοντας στην οικονομία την ώθηση που χρειάζεται. Το σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ δίνει ύψιστη προτεραιότητα στην κινητικότητα και ευελιξία του εργατικού δυναμικού.

Περίπου 5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι - το 2,2% περίπου του εργατικού δυναμικού - ζουν σε χώρα της ΕΕ εκτός της πατρίδας τους, σύμφωνα με τα στοιχεία τελευταίας έρευνας. Ο αριθμός αυτός είναι κατά τι μεγαλύτερος απ' ό,τι λίγα χρόνια πριν, αλλά δεν αυξάνεται με την ίδια ταχύτητα όπως ο αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών, ο οποίος αυτή τη στιγμή αντιστοιχεί στο 3,8% του εργατικού δυναμικού της ΕΕ.

Όταν ερωτώνται για ποιον λόγο είναι απρόθυμοι να μετεγκατασταθούν σε άλλη χώρα, οι Ευρωπαίοι αναφέρουν ότι ανησυχούν για τον αντίκτυπο που θα είχε κάτι τέτοιο στην οικογενειακή τους ζωή ή για τη δυσκολία εκμάθησης ξένης γλώσσας και προσαρμογής σε μια νέα κουλτούρα. Ανησυχούν επίσης για την πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες και για την αναγνώριση των προσόντων τους στο εξωτερικό.

Η ΕΕ έχει λάβει μέτρα για να ενισχύσει τη διαφάνεια των αγορών εργασίας και να προστατεύσει τα δικαιώματα των ατόμων που πηγαίνουν να εργαστούν σε άλλη χώρα της ΕΕ. Παρ' όλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά νομικά εμπόδια στην κινητικότητα των εργαζομένων, παρ' όλη την ολοκλήρωση της αγοράς εργασίας.

Διαβίωση και εργασία σε χώρες της ΕΕ

Ημερίδα εργασίας στις Βρυξέλλες

Επιλέξτε υψηλή αντίθεση Επιλέξτε κανονικό μέγεθος γραμματοσειράς Αυξήστε το μέγεθος κατά 200% Στείλτε σε ένα φίλο Εκτύπωση

 

Βρήκατε την πληροφορία που ζητούσατε;

Ναι Όχι

Ποια πληροφορία ζητούσατε;

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Χρήσιμοι σύνδεσμοι