Sökväg

Musiktävling mot fattigdom - 03/08/2009

Med hjälp av en musiktävling ska unga människor uppmuntras att ta ton mot fattigdom.

Ingen ger så mycket hjälp till utvecklingsländerna som EU, som 2008 stod för 60 % av världens utvecklingsbistånd. Ändå lever fortfarande över en miljard människor i fattigdom (2005).

EU:s insatser ska hjälpa FN att uppnå sina millennieutvecklingsmål Englishespañolfrançais. Ett av dessa mål är att utrota den extrema fattigdomen, som definieras som mindre än 1,25 US-dollar per dag att leva på. Andra mål är att ge alla tillgång till grundläggande skolgång och att minska barnadödligheten.

Med hjälp av en kampanj för kampen mot fattigdom българскиčeštinaελληνικάEnglishfrançaislietuvių kalbapolskiRomâna vill EU få ungdomar att delta i kampen mot mänskligt lidande. På kampanjens webbplats uppmuntras unga européer att engagera sig, t.ex. genom att hjälpa en frivilligorganisation, som de kan hitta via den europeiska volontärtjänsten DeutschEnglishfrançais. Dessutom förklaras EU:s utvecklingspolitik och EU-projekt inom bland annat livsmedelsförsörjning och förebyggande av konflikter.

Låtskrivare och musikgrupper kan dessutom delta i en musiktävling българскиčeštinaελληνικάEnglishfrançaislietuvių kalbapolskiRomâna. Du som är mellan 15 och 30 år kan skicka in en sång om kampen mot fattigdom. Man kan också gå in på webbplatsen och rösta på sin favorit. Vinnaren får spela in sin sång i en professionell studio och framföra den i Stockholm i oktober på de europeiska utvecklingsdagarna 2009 Englishfrançais.

Utvecklingsdagarna är ett årligt evenemang som ska bygga globala koalitioner mot fattigdom. Runt 4 000 deltagare från 125 länder kommer att diskutera aktuella frågor och initiativ. Där finns det massor av möjligheter att utbyta information och knyta kontakter, eftersom alla som deltar kan organisera föredrag, seminarier, nätverksarbete och utställningar.

Senare i år delas ungdomspriset för utveckling ut till den bästa videon eller affischen om mänsklig utveckling i Afrika.

Mer om EU:s insatser mot fattigdom Englishfrançais

Välj hög kontrast Normal textstorlek Öka textstorlek med 200 procent Tipsa en vän Skriv ut denna sida

 

Hittade du vad du letade efter?

Ja Nej

Vad letade du efter?

Har du några förslag på förbättringar?

Länkar