Navigacijska pot

Z glasbo odpravimo revščino - 03/08/2009

Z glasbenim natečajem želi EU spodbuditi mlade, naj se pridružijo boju proti revščini.

Evropska unija po deležu pomoči za države v razvoju prekaša vse ostale države in organizacije – leta 2008 je razdelila kar 60 % vse razvojne pomoči na svetu. Kljub temu je še leta 2005 več kot milijarda ljudi na svetu živela v revščini.

Prizadevanja EU so v skladu z razvojnimi cilji novega tisočletja Englishespañolfrançais, ki so jih pripravili Združeni narodi. Eden od njih je odpravljanje skrajne revščine, ki je opredeljena kot življenje z manj kot 1,25 USD na dan. Med drugimi sta zagotavljanje osnovne izobrazbe in zmanjšanje stopnje umrljivosti dojenčkov.

Program EU „Borim se proti revščini“ българскиčeštinaελληνικάEnglishfrançaislietuvių kalbapolskiRomâna želi v prizadevanje za odpravo revščine vključiti tudi najstnike. Spletišče kampanje mladim ponuja možnosti sodelovanja: z evropsko prostovoljno službo DeutschEnglishfrançais lahko na primer poiščejo nevladno organizacijo, ki potrebuje pomoč. Na spletišču lahko mladi tudi izvedo več o razvojni politiki EU in projektih na različne teme, od varnosti hrane do preprečevanja konfliktov.

Za mlade glasbenike in skupine smo pripravili tudi natečaj na temo glasba proti revščini българскиčeštinaελληνικάEnglishfrançaislietuvių kalbapolskiRomâna. Državljani EU, stari med 15 in 30 let, lahko na natečaj pošljejo pesem o boju proti revščini, zmagovalca pa bodo izbrali s spletnim glasovanjem, ki bo odprto za vse. Zmagovalec bo svojo pesem posnel v profesionalnem glasbenem studiu in v živo nastopil v Stockholmu na evropskih razvojnih dnevih 2009 Englishfrançais.

Evropski razvojni dnevi so vsakoletna prireditev, namenjena svetovnemu sodelovanju v boju proti revščini. Na njej bo približno 4 000 udeležencev iz 125 držav razpravljalo o najnovejših vprašanjih in pobudah. Udeleženci lahko predlagajo govorce, dogodke, srečanja in predstavitve, kar omogoča številne možnosti za izmenjavo zamisli in sklepanje partnerstev.

Jeseni bodo podelili tudi nagrado „Mladi za razvoj“ za najboljši videoposnetek ali plakat na temo človekovega razvoja v Afriki.

Več o EU in boju proti revščini Englishfrançais

Različica z močnim kontrastom Normalna velikost črk Povečaj črke za 200 odstotkov pošlji prijatelju natisni stran

 

Ste našli želene informacije?

Da Ne

Kaj ste iskali?

Ali imate kakšne predloge?

Uporabne povezave