Cale de navigare

Tinerii sunt încurajaţi să participe la un concurs muzical având ca temă combaterea sărăciei.

UE este principalul donator de ajutor umanitar pentru ţările în curs de dezvoltare: în anul 2008, a furnizat 60% din volumul ajutorului oferit la nivel mondial. Cu toate acestea, foarte multe persoane trăiesc în sărăcie în întreaga lume. Numărul lor se ridica la peste un miliard în 2005.

Eforturile UE se înscriu în direcţia Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului Englishespañolfrançais definite de ONU, printre care cel referitor la eradicarea sărăciei severe (situaţie în care o persoană este nevoită să trăiască din mai puţin de 1,25 de dolari pe zi). Celelalte obiective se referă la accesul la educaţia primară şi la reducerea mortalităţii infantile.

Campania UE „Lupt împotriva sărăciei” se adresează adolescenţilor, încurajându-i să combată acest fenomen. Site-ul său de internet îi îndeamnă pe tineri să se implice activ, de exemplu căutând ONG-uri care au nevoie de ajutor, prin intermediul Serviciului european de voluntariat DeutschEnglishfrançais . Site-ul conţine şi informaţii despre politica de dezvoltare a UE şi despre proiectele finanţate în diverse domenii, de la siguranţă alimentară la prevenirea conflictelor.

Cei care preferă să se exprime prin muzică, îşi pot da frâu liber inspiraţiei şi se pot înscrie la concursul Muzică împotriva sărăciei. Tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani pot trimite o melodie, compusă de ei, pe tema combaterii sărăciei. Vizitatorii site-ului pot vota on-line pentru melodia preferată. Căştigătorul îşi va putea înregistra melodia într-un studio profesionist şi o va putea interpreta pe scenă la Stockholm, cu ocazia Zilelor europene ale dezvoltării 2009 Englishfrançais .

Scopul acestui eveniment anual este de a contribui la crearea unei coaliţii mondiale împotriva sărăciei. Aproximativ 4 000 de persoane din 125 de ţări vor participa la dezbateri pe teme şi iniţiative de actualitate. Participanţii au acces la toate manifestările, reuniunile şi expoziţiile organizate, care sunt tot atâtea oportunităţi de a face schimb de idei şi de a pune bazele unor noi parteneriate.

Spre sfârşitul anului, va fi decernat premiul „Tinereţe şi dezvoltare” pentru cel mai bun material video sau poster pe tema dezvoltării umane în Africa.

Citiţi mai multe despre acţiunea UE de combatere a sărăciei Englishfrançais

Contrast puternic Setează pagina la dimensiunea normală a literei Măreşte dimensiunea literei cu 200% Trimite pagina unui prieten Tipăreşte pagina

 

Aţi găsit informaţiile pe care le căutaţi?

Da Nu

Ce informaţii aţi căutat?

Sugestiile dumneavoastră:

Linkuri utile