Kruimelpad

Zing honger de wereld uit - 03/08/2009

Ben je jong en is muziek jouw wapen? Wil je meevechten tegen armoede? Lees meer over de nieuwe, originele muziekwedstrijd.

Niemand geeft méér steun aan ontwikkelingslanden dan de EU, in 2008 maar liefst 60% van alle steun wereldwijd. In 2005 leefden ruim een miljard mensen in armoede.

Die inzet van de EU sluit aan bij een van de milleniumdoelstellingen Englishespañolfrançais van de VN, het uitroeien van extreme armoede. Extreem arm is iemand die moet rondkomen met minder dan 1,25 dollar per dag. Ook basisonderwijs voor iedereen en bestrijding van kindersterfte behoren tot de milleniumdoelstellingen.

De EU-campagne "I fight poverty българскиčeštinaελληνικάEnglishfrançaislietuvių kalbapolskiRomâna" wil jongeren betrekken bij de strijd tegen armoede en ontbering. De website bij die campagne spoort jonge Europeanen aan om mee te doen, bijvoorbeeld via Europees vrijwilligerswerk DeutschEnglishfrançais voor een ngo die hulp kan gebruiken. Ook is er uitleg te vinden over het ontwikkelingsbeleid en projecten van de EU voor bijvoorbeeld voedselzekerheid en conflictpreventie.

Jonge componisten en bands mogen laten zien wat ze kunnen in de wedstrijd music against poverty българскиčeštinaελληνικάEnglishfrançaislietuvių kalbapolskiRomâna. Wie tussen de 15 en 30 is, kan een song over armoedebestrijding inzenden, waarop dan iedereen online kan stemmen. De winnaar mag zijn of haar nummer opnemen in een professionele studio en optreden in Stockholm tijdens de Europese ontwikkelingsdagen 2009 Englishfrançais.

Met dit jaarlijks evenement wordt gewerkt aan een wereldwijde coalitie tegen armoede. Zo'n 4000 mensen uit 125 landen bespreken er de laatste ontwikkelingen en nieuwe initiatieven. Iedereen mag sprekers, evenementen, netwerkbijeenkomsten en tentoonstellingen op de agenda zetten. Er is dus volop gelegenheid om ideeën uit te wisselen en projectpartners te vinden.

Later in het jaar zal ook de Jeugdprijs Ontwikkeling worden uitgereikt voor de beste video of poster over ontwikkelingssamenwerking in Afrika.

Meer over de EU-strijd tegen armoede Englishfrançais

Zwarte achtergrond Normale tekstgrootte Tekstgrootte 200% Stuur naar een vriend Pagina afdrukken

 

Gevonden wat u zocht?

Ja Nee

Wat zocht u?

Heeft u nog opmerkingen?

Nuttige links