Navigointipolku

Musiikilla köyhyyttä vastaan - 03/08/2009

Nuoret voivat tukea köyhyyden vastaista taistelua osallistumalla EU:n järjestämään laulukilpailuun.

EU on maailman suurin kehitysavun antaja. Vuonna 2008 noin 60 % köyhille maille annetusta avusta oli peräisin EU:sta. Tästä huolimatta vielä vuonna 2005 yli miljardi ihmistä ympäri maailman eli köyhyydessä.

EU:n toiminta tukee YK:n vuosituhannen kehitystavoitteita Englishespañolfrançais, joista yksi on äärimmäisen köyhyyden poistaminen. Köyhyysraja alittuu, kun tulot ovat alle 1,25 dollaria päivässä. Muita YK:n kehitystavoitteita ovat mm. ensiasteen koulutuksen tarjoaminen kaikille ja lapsikuolleisuuden vähentäminen.

EU:n ”I fight poverty българскиčeštinaελληνικάEnglishfrançaislietuvių kalbapolskiRomâna” -kampanjan tavoitteena on saada nuoret osallistumaan köyhyyden vastaiseen taisteluun. Kampanjan verkkosivustolla kerrotaan, miten nuoret voivat esimerkiksi Euroopan vapaaehtoistyön DeutschEnglishfrançais kautta auttaa avustusjärjestöjä ja osallistua niiden toimintaan. Sivustolla esitellään myös EU:n kehitysyhteistyöpolitiikkaa ja -hankkeita elintarviketurvallisuuden parantamisesta konfliktien ehkäisyyn.

Nuoret muusikot, säveltäjät ja yhtyeet voivat kokeilla onneaan Musiikilla köyhyyttä vastaan -laulukilpailussa българскиčeštinaελληνικάEnglishfrançaislietuvių kalbapolskiRomâna, joka on avoin 15-30-vuotiaille kilpailijoille. Kilpailuun sävellettävien laulujen aiheena on köyhyyden vastustaminen, ja kuka tahansa voi äänestää verkossa suosikkiaan. Voittaja pääsee nauhoittamaan laulunsa ammattistudiossa ja esittämään sen Tukholmassa pidettävässä Euroopan kehitysyhteistyöpäivät 2009 Englishfrançais -tapahtumassa.

Vuosittaisen tapahtuman tavoitteena on rakentaa maailmanlaajuinen rintama köyhyyttä vastaan. Noin 4 000 osallistujaa 125 maasta keskustelee sen aikana aiheeseen liittyvistä ajankohtaisista kysymyksistä ja hankkeista. Osanottajat voivat itse osallistua puhetilaisuuksien ja muiden tapahtumien, erilaisten verkostojen tapaamisten ja näyttelyiden järjestämiseen. Näin tarjoutuu hyvä tilaisuus ajatustenvaihtoon ja uusien kumppanuuksien perustamiseen.

Myöhemmin tänä vuonna luovutetaan vielä kehitysyhteistyön nuorisopalkinto inhimillistä kehitystä Afrikassa parhaiten kuvaavan videon tai julisteen tekijälle.

Lisätietoa EU:n köyhyyden vastaisista toimista Englishfrançais

Valitse suurikontrastinen versio Aseta sivu normaalikokoiselle fontille Kasvata fontin kokoa 200 prosentilla Lähetä sivu Tulosta sivu

 

Löysitkö etsimäsi tiedon?

Kyllä En

Mitä tietoa etsit?

Kerro ehdotuksesi.

Hyödyllisiä linkkejä